Naomi Campbell je leta 2008 precej razburila britansko javnost, ker je na služenje kazni prišla oblečena v draga oblačila. Foto: EPA
Naomi Campbell je leta 2008 precej razburila britansko javnost, ker je na služenje kazni prišla oblečena v draga oblačila. Foto: EPA

Temnopolta Britanka, ki je leta 2008 služila kazen zaradi izbruhov jeze (v svojo pomočnico je vrgla prenosni telefon) z družbenokoristnimi deli in delila hrano v londonskem zavetišču, je pred časom precej vznemirila tam zaposlene (in seveda britanske medije), ko se je prikazala v dragih oblačilih.

Naomi je zdaj pojasnila, da si pač ne predstavlja, da bi po svetu hodila oblečena kot kakšen klatež. "Res je. Vsak dan sem nosila oblačila visoke mode. Zakaj pa ne bi? Zakaj so pričakovali, da bom vsak dan videti razcapana?" se je v pogovoru za britansko izdajo revije Grazia spraševala temperamentna lepotica.

"Nisem vnaprej načrtovala, da bom tako oblečena. Odločila sem se tisti dan. Ampak ne glede na to, sem vseeno naredila, kar so od mene zahtevali, vseeno sem opravila svoje delo," je dodala Naomi.

Lepotica pri tem priznava, da se nečemu vseeno ni mogla izogniti: "Nisem nosila čevljev s peto, ampak škornje. V petah sem samo prihajala in odhajala iz službe." Na splošno pa manekenka čas, ko je morala opravljati družbenokoristno delo, ocenjuje pozitivno: "Takšne izkušnje te naredijo boljše, iz takšnih izkušenj se učiš, zato nimam razloga, da bi se pritoževala."