Naomi žalosti pomanjkanje temnopoltih manekenk. Foto: EPA
Naomi žalosti pomanjkanje temnopoltih manekenk. Foto: EPA

"Pomanjkanje temnopoltih žensk na modnih revijah v Parizu me res žalosti," je dejala v pogovoru za nemški časnik Welt in dodala: "Upala sem, da se bodo stvari izboljšale. Nisem 25 let trdo garala za to, da bodo še naprej prezirali temnopolte!" 40-letna britanska supermanekenka, ki te dni praznuje četrt stoletja, preživetega v svetu mode, je potožila še, da mora manekenka s temno poltjo kože "od sebe dati 110 odstotkov", da jo opazijo.

Spremembe so ... a prihajajo (pre)počasi
A čeprav po 25 letih z razočaranjem ugotavlja, da se modni svet le počasi spreminja, ji še vedno ne zmanjka želje po opozarjanju na težave temnopoltih manekenk, še pravi črna gazela.

Cambellovo je sicer pri 15. letih odkril iskalec talentov in jo postavil naravnost na modne piste. Lepotica, ki je pri svojih 40 letih še vedno videti popolno, pravi, da se ima za to zahvaliti svoji mami - ker ji je podarila tako dobre gene.

Zdrav duh v zdravem telesu
"Jem zdravo, ne pijem - pa ne zaradi načel, ampak, ker pač ni dobro zame," razkriva skrivnosti dobrega videza. A največ lepote se po njenem mnenju skriva v tem, da se ne vznemirja zaradi svojih let. "Rada razlagam ljudem, da imam 40 let. Ne vznemirjam se zaradi tega. Če preveč skrbiš, se bodo te skrbi poznale na telesu, zato se temu poskušam čim bolj izogibati," še pravi lepotica.