Foto:
Foto:

Po Gisele Bundchen in podobnih lepoticah popolnih amazonskih oblin se na modne piste spet vračajo dekleta, podobna navadnim smrtnicam.

Ameriška modna hiša Neiman Marcus je v oglasih za svojo pomladno kolekcijo v modnem časopisu W prikazala tri manekenke, ki so vse prej kot klasične lepotice: zapeljivko z orlovskim nosom, najstnico mrkega obraza in nezemeljsko afriško supermanekenko Alek Wek. Fotografije je spremljalo besedilo o "novih" smernicah lepote, ki je "zanimiva" in "resnična".

"Resničnost" manekenk se je izkazala tudi na londonskem sejmu mode, ko so na modnih revijah nastopale opazno vinjene lepotice, na milanskem tednu mode pa je buren odziv javnosti povzročila manekenka na reviji Ines Valentinitsch, ki se je po modni pisti sprehodila z (neprižganim) džointom v ustih.

Visoka moda je končno demistificirana, pravijo modni novinarji. Podobne smernice manekenk "posebnega" videza so se pojavile v devetdesetih, ko so naslovnice krasile podhranjene najstnice podolgovatih obrazov in izrazitih potez.