Poletje prinaša v stanovanje bujno zelenje in svežino. Foto: interiordec.about.com
Poletje prinaša v stanovanje bujno zelenje in svežino. Foto: interiordec.about.com
V spalnici obesite slike, dodajte veliko blazinic in umaknite odvečno šaro. Foto: interiordec.about.com
Barvne lestvice
Poleti naj prevladujejo pastelne in svetle barve. Foto: interiordec.about.com

Poletje se ne odraža le na našem obnašanju in oblačenju, ampak tudi pri urejanju bivalnih prostorov. Poletna moda prinaša sijoče, energične barve in lahke materiale. Tako morate urediti tudi svoj prostor ... v poletno oazo.

Pohištvo, ki je "oblečeno" v tople tkanine, na primer žamet, prekrijte z bombažnimi tkaninami in blazinicami. Tako bodo vaši kavči delovali veliko hladneje, kot bi sicer. Poskrbite, da bodo v prostorih prevladovale svetle, pastelne barve, saj bo prostor tako bolj dihal in bo deloval hladneje.

Za zavese in prte uporabite tkanine iz naravnih vlaken, pa naj bodo pisane ali enobarvne. Sedežne garniture razporedite tako, da bodo ljudje, ki bodo na njih sedeli, če je le mogoče, gledali proti vrtu, balkonu, oknom ...

Prinesite zelenje v hišo
Če je vaš dom obdan z betonom in nimate v bližini nobene zelenice, to ustvarite kar doma. Po stenah lahko obesite slike in fotografije pejsažev, v vaze postavite pisane šopke rož, v kote lahko postavite sobne lončnice ...

Tudi cvetni vzorci tkanin vam bodo pričarali sliko narave v vašem stanovanju. Če želite, da bi bila vaša dnevna soba ali jedilnica videti kot terasa, potem morate poleg bujnega rastlinja v prostor postaviti tudi vrtno garnituro, narejeno iz tika ali bambusa. Pri dekoraciji pa ne pozabite na pisane blazine.

Pozabite na mošus, pačuli ...
Seveda ne smete pozabiti pospraviti toplih, volnenih preprog, nadomestite jih lahko z bombažnimi tekači ali pa pustite tla kar "gola".

Odvečne okraske na policah, ki so krivi le za to, da se na njih nabira prah, pospravite in jih raje nadomestite z zelenjem. Težke zimske vonje, ki ste jih uporabljali za odišavljanje prostorov, pa zamenjajte s sadnimi in cvetličnimi.