Britje je del moškega vsakdana. Foto: EPA
Britje je del moškega vsakdana. Foto: EPA
Vodice za britje, ki so jih uporabljali naši dedki, so vsebovale preveč alkohola. Foto: EPA

Vsakodnevno britje je nujno za tiste vrste moških, ki želijo videti elegantno in urejeno. Za to pa je potrebno nekoliko več, kot le premikanje britvice gor in dol po obrazu.

Veliko je moških, ki se ne zaveda, da tudi bri britju obstaja nekaj pravil, da ohraniš kožo mehko in nerazdraženo.

Prvi nasvet je ta, da pred britjem obraz temeljito umijete s toplo vodo in pustite, da se posuši. Torej, ne uporabljajte brisače, saj boste s tem kožo popolnoma posušili. Če jo pustite navlaženo, se bo vaše strnišče omehčalo in britje bo veliko lažje.

Nato vam svetujemo, da ne skoparite pri nanašanju gela za britje. Gel je pomemben za zmanjšanje trenja pri britju. Če boste nanesli premalo gela za britje, se lahko zgodi, da boste čutili srbečico po britju.

Naslednji nasvet so čiste roke. Med britjem z britvico se namreč vrhnji sloj kože nevidno tanjša, kar pomeni, da je vaša koža občutljiva na vdore tujkov in bacilov, ki se nahajajo na rokah. Zato ne pozabite oprati rok pred britjem!


Četrti nasvet se glasi, da si težko dostopne dele pustite za konec britja. S tem boste dali gelu za britje več časa, da zmehča vašo kožo na težko dostopnih delih obraza in britje bo veliko lažje.

Zadnji nasvet je, da ne pozabite na kreme in gele po britju. Dermatologi priporočajo, da teh preparatov ne nanesete takoj po britju, ampak počakate nekaj minut. Prav tako odsvetujejo uporabo vodic po britju, še posebej tistih, ki vsebujejo alkohol. Ker je vsaka koža zgodba zase, je od vas ovdvisno, da najdete pravo kremo ali gel po britju.