Nena ima rada klasične kroje, ki poudarjajo naravne oblike ženskega telesa. Foto: RTV
Nena ima rada klasične kroje, ki poudarjajo naravne oblike ženskega telesa. Foto: RTV

Neni je bila umetnost tako rekoč položena v zibelko, saj izhaja iz družine, kjer se vsi po malo ukvarjajo z raznimi panogami oblikovanja – od krojaštva do slikarstva in navsezadnje tudi fotografije.

Sicer pa se je Florjančičeva širši javnosti predstavila prek oblikovalskega združenja Young@Squat, ekipe mladih nadarjenih oblikovalcev, ki so združili moči v skupni kolekciji, svojo znamko Flonena pa je predstavila na tednu mode v Sloveniji.

Čeprav morda na prvi pogled ni veliko uspešnih slovenskih modnih oblikovalcev - kot pravi Nena, poznamo večinoma estradne oblikovalce -, se za temi skrivajo še drugi. "Imamo veliko modnih talentov, ena izmed glavnih oblikovalk pri Stelli McCartney je Slovenka, ampak nihče ne ve za to."

Možnost uspeha vidi predvsem v tujini, saj imamo pri nas zelo majhen trg in precej oblikovalcev. Pravi, da je pogosto težava predvsem v miselnosti, saj mislimo, da je treba celotno produkcijo obdržati v Sloveniji: "Malo zastarela misel je, da je treba od skice, obleke, do kupca obdržati v Sloveniji. Mislim, da bi bilo treba malo prestopiti te meje."

Več o Neni pa lahko izveste v priloženem intervjuju iz oddaje Poletna scena.

Nena Florjančič: Zgodba njenega nakita
Nena Florjančič: Zgodba njenega nakita