Na koncu revije je Nicky njen fant David Katzenberg na modni stezi podaril šopek belih vrtnic. Foto: EPA
Na koncu revije je Nicky njen fant David Katzenberg na modni stezi podaril šopek belih vrtnic. Foto: EPA
Nicky Hilton je merila na uglajeno, a je vse skupaj delovalo ceneno, menijo modni strokovnjaki. Foto: EPA
Kolekcijo so zaznamovale črna, bela, rdeča barva in karovzorci. Foto: EPA

Jesenska kolekcija linije Nicholai temelji na črni, beli in rdeči barvi in karirastih vzorcih, pridih pomanjkljive kakovosti materialov in krojev pa naj bi ji dajalo preveč usnja: na krilih, hlačah, plaščih ...

Paris in družina v prvi vrsti
V enem letu se lahko veliko spremeni. Ko je prejšnjo sezono "slavna, ker je bogata, no, je pa tudi modna oblikovalka" Nicky Hilton, mlajša sestra razvpite Paris, predstavila novo linijo oblek svoje "bolj sproščene" blagovne znamke Chick, ki obstaja že od leta 2004, njene sestre Paris ni bilo na reviji.

Letos pa se je Paris prikazala na losangeleškem tednu mode Mercedes-Benz, na katerem oblikovalci predstavljajo jesenske modne smernice, in po svoji navadi "napadla" prve vrste, tokrat napravljena v retrovidezu dvajsetih let: s kratko skodrano pričesko, svetlordečo oblekico in črnimi šoferskimi rokavicami brez prstov. Najprej je pozdravila starše, Ricka in Kathy, nato pa se je po besedah očividcev večino revije "mečkala" s svojo zadnjo trofejo, glasbenikom Benjijem Maddenom (bratom Joela, ki je pred kratkim dobil otroka z nekdanjo Parisino najboljšo prijateljico Nicole Richie).

Kolekcija v "konjeniškem" duhu
Tudi Nickyjina kolekcija je popolnoma drugačna od pomladne: morda se je zato odločila tudi za spremembo imena - ne več sproščeno Chick, ampak bolj uglajeno Nicholai? Čeprav ime Nicholai ni bilo izpisano nikjer na modni stezi, ampak je bila vidna samo velikanska oznaka NH/Nicky Hilton. Tokrat se je Hiltonova odločila za "jahalni" slog: svoje kreacije je predstavila v kombinaciji z jahalnimi hlačami, pokrivali in škornji. Začela je z volneno jopico z usnjenimi jahalnimi hlačami, sledila je črna usnjena jakna s patentom v kombinaciji z belimi vročimi hlačkami s črnimi poudarki. Prazaprav je večino kolekcijo zaznamovala uporaba "materialov, ki so sprejemljivi le za množični trg nižjega razreda", menijo poznavalci.

Ceneno zaradi preobilice usnja
Po modni stezi so se sprehodile še manekenke v običajnih usnjenih plaščih v rdeči in črni barvi, v frfotajočih rdečih usnjenih minikrilih in črnih usnjenih hlačah in - še več patentiranega usnja, tako pri motorističnih jaknah kot dodatki na ozkih krilih in obroba na karirastih plaščih s tričetrtinskimi rokavi. Vsem kreacijam se je menda že na daleč vidijo pomanjkanje kakovosti, tako pri izbiri materialov kot pri krojih.

Hiltonovi je bolje uspelo s pletenimi krili in z oprijetimi črno-belo-rdečimi minicami z lepimi črtastimi kontrasti in rdečo obrobo, pa tudi črno-belo cevasto minico, ki je požela aplavz, čeprav so ji usnjeni dodatki dodajali ceneno podobo.

Drugi dizajni, predvsem v črni, rdeči, sivi ali beli, so bile svilene bluze v kombinaciji s tesnimi , lesketajočimi se temnimi pajkicami in škornji, pa tunike brez rokavov, stisnjene v pasu v kombinaciji s plisiranimi karirastimi minikrili in vrsta malih črnih oblekic.

A. K.