Manekenka Sigrid Agren na fotografiji boža živo lisico, Disneyjeve like pa so računalniško dodali na fotografije. Foto: Stella McCartney
Manekenka Sigrid Agren na fotografiji boža živo lisico, Disneyjeve like pa so računalniško dodali na fotografije. Foto: Stella McCartney
Srnjaček Bambi se je znašel v svetu visoke mode. Foto: Stella McCartney

Fotografije z manekenko Sigrid Agren je v gozdu v Worcestershiru posnel fotograf Ryan McGinley, poleg Bambija pa se bodo na fotografijah znašli tudi njegovi risani prijatelji.

Zavzeta okoljevarstvenica Stella
"Sem velika oboževalka Bambija, ta risanka me spominja na mamo," je povedala McCartneyjeva, ki je imela v mislih pokojno Lindo McCartney. "Želeli smo se zabavati. Obleke v kampanji so precej silovite in nedolžnost Bambija predstavlja nekakšno nasprotje," je dodala.

Oglasi naj bi tako predstavljali stik nedolžnega s kruto realnostjo, hkrati pa tudi opozarjali na nujnost skrbi za okolje, saj je 37-letna Stella znana kot zavzeta vegetarijanka in okoljevarstvenica, kakršna je bila tudi njena mati Linda.

"Zvezdnice, opustite krzno in usnje!"
Pred kratkim je modna oblikovalka, ki za svoje kreacije ne uporablja materialov živalskega izvora, javno pozvala zvezdnico Lindsay Lohan, naj kot vzornica številnih mladih preneha nositi usnje.

Pred časom je Stella (sicer neuspešno) tudi svoji prijateljici Kate Moss in Madonno prepričevala, naj ne nosita več krzna in usnja.

Za umetniški del kampanje je poskrbele hišna ekipa McCartneyjeve v sodelovanju z londonsko agencijo Partner and Partner. Oglasi se bodo pojavili v septembrskih izdajah britanskega, italijanskega in britanskega Voguea ter v revijah V in Another Magazine.