Na modni reviji spodnjega perila, ki bo konec meseca v Parizu, bomo lahko videli številne novosti. Foto: EPA
Na modni reviji spodnjega perila, ki bo konec meseca v Parizu, bomo lahko videli številne novosti. Foto: EPA

Omenjena izdelka bosta prvič predstavljana na priznani modni reviji spodnjega perila, ki bo v Parizu potekala konec meseca. V tem tednu bo mogoče videti okoli 20.000 različnih kosov spodnjega perila, sodelovalo pa bo več kot 500 modnih znamk iz več kot sto držav. Veliko pričakujejo od brazilskega podjetja LZ, ki bo javnosti predstavilo ultralahki modrček, ki tehta komaj 67 gramov.

Nizozemsko čudo: modrček, ki gladi gube
Še bolj nestrpno pa ženske pričakujejo modrček, ki bo kar med spanjem gladil gube in prihaja z Nizozemske, tuje tiskovne agencije pa omenjajo tudi slovensko podjetje Lisca, ki se bo v francoski prestolnici predstavilo z modrčkom, ki vsebuje spominsko peno, ki jo je razvila že Nasa.

Ta kos oblačila se širi, ko se temperatura telesa zviša, na primer med telovadbo ali spogledovanjem. Obenem spominska pena omogoča, da se košarica počasi povrne v prvotno obliko, tudi po pranju, lažje pa jo je tudi shraniti.

"V smernicah spodnjega perila veliko vlogo igra visoka tehnologija," je dejala vodja šova Sophie Morin, ki napoveduje novosti tudi pri spodnjih hlačkah. Francosko podjetje Milkshake bo namreč predstavilo blago iz mlečnih beljakovin, ki vsebujejo deset aminokislin, ki vlažijo kožo.