Moški so v spletni anketi največ glasov namenili ameriškemu predsedniku Baracku Obami in ga tako razglasili za moškega z največ modnega okusa. Foto: EPA
Moški so v spletni anketi največ glasov namenili ameriškemu predsedniku Baracku Obami in ga tako razglasili za moškega z največ modnega okusa. Foto: EPA
Brad Pitt
Na drugo mesto se je uvrstil igralec Brad Pitt. Foto: EPA

Ameriški predsednik je namreč postal moški z največ modnega sloga. Tako se je odločilo več kot 3.000 predstavnikov moškega spola na spletnem portalu OnePoll.com. Moške je prvi mož ZDA prepričal tako z elegantnimi oblekami kot tudi z bolj športno podobo.

Na drugo mesto se je uvrstil igralec Brad Pitt (sam prisega na obleke Toma Forda), ki je že stalnica na podobnih lestvicah, na tretjem mestu pa je še en znan obraz različnih lestvic s predpono naj, in sicer David Beckham, ki zdaj v Armanijevih spodnjicah "krasi" tudi jumbo plakate.
"Barack Obama ima dober slog, kar je gotovo pripomoglo k njegovi priljubljenosti. Glede na to, da svetovni voditelji niso preveč znani po elegantnosti, je Obama s svojim prizadevanjem za dober videz prava osvežitev," je dejal Jonathan Heilbro, direktor britanskega modnega podjetja Thomas Pink, ki je poznano po svojih elegantnih srajcah in je tudi naročnik spletne raziskave.

Vodilni trojici sledita Craig in Pacino
Četrto mesto je pripadlo zadnjemu Bondu Danielu Craigu, peto pa legendarnemu Alu Pacinu. Do 10. mesta so se na lestvici zvrstili še George Clooney, Bill Nighy, Clint Eastwood, Will Smith in pokojni umetnik Andy Warhol.

A. M.

V spodnji galeriji si lahko ogledate še nekaj fotografij ameriškega predsednika v elegantni in malce bolj vsakdanji podobi.