Balerinke ali japonke, kar koli, oboje so modne. Foto: RTV SLO/M.K.L.
Balerinke ali japonke, kar koli, oboje so modne. Foto: RTV SLO/M.K.L.
Za tiste dive, ki nosijo samo viskoe petke, pa je izbor v naši prestolnici še boljši. Foto: RTV SLO/M.K.L.

Veliko časa sem porabila, da sem v ljubljanskih trgovinah našla zlate, mehke, udobne in kakovostno izdelane balerinke. Pa sem jih. Balerinke namreč že kar nekaj časa skrivnostno polnijo naše omare, v vseh možnih barvah seveda. Če se vam zdi, da so mogoče že malce "mimo", si kot zadnje kupite zlate.

Z njimi boste tudi letos zažigale in postale bodo večne. V zlatih čeveljcih ste vedno videti mladostno, urejeno in malce nostalgično. Ne glede na barvo vašega krila, džins hlač ali pa drzne obleke, lesketajoči se čeveljci na nogah, ti bodo tisti, ki vas bodo ponesli na vsakodnevno pisto modnih zapovedi.

Za lepo oblikovana stopala
Včasih je greh, lepo oblikovana in negovana stopala poleti zaviti v zaprt čevelj. Za take modne ljubiteljice so številni modni oblikovalci poskrbeli z zlato-oranžnimi japonkami. Tudi te nas spremljajo že kar nekaj poletij in roko na srce, še vedno jih imamo najraje. Če si jih letos še niste kupile, kar ni nič čudnega glede na vreme, si omislite oranžne, bronaste, rjave, srebrne ali zlate.

Lahko so kombinirane z vsemi naštetimi barvami, odvisno od okusa. Meni so spet najljubše tiste, ki so najmehkejše in ne žulijo med prsti. Na žalost pa je vedno tako, da tiste bolj modne dajejo prednost videzu, in ne udobju. Odločite se same, mi vam želimo le lahek, udoben modni korak.

M. K. L.