V živali se ne bo nikoli oblekla. Foto: EPA
V živali se ne bo nikoli oblekla. Foto: EPA
Julian Macdonald
Julian, oblači koga drugega, mu je zabrusila Pam. Foto: EPA

Julian se je ponudil, da bo posebej zanjo naredil slavnostno obleko, a nekdanja zvezdnica Baywatcha in borka proti krznu je po tem, ko je izvedela, da za svoje kreacije uporablja nestrojeno kožo, ponudbo gladko zavrnila.

Še več, pozvala ga je, naj si ogleda izobraževalni videoposnetek organizacije Peta, ki prikazuje ubijanje živali le zaradi njihove kože.

Poslala mu je pismo z vsebino: "Dragi Julian, na žalost ne bom prišla v London,čeprav cenim tvoje povabilo in pripravljenost, da bi mi izdelal obleko. Želim pa si, da bi nekaj svoje prijaznosti razdelil tudi med živali. Ko boš nehal v svojih kreacijah uporabljati krzno, bom z veseljem med gosti tvojih modnih revij."

Nadarjen, a neetičen
39-letnica je v pismu Škota, ki je v preteklosti že izdelal obleke za Kylie Minogue, Joely Richardson in Geri Halliwell, še pohvalila za njegovo nadarjenost, v isti sapi pa dodala, naj razmisli o uporabi bolj etičnih materialov.

Pamela ima rada živali
Pamela je znana zagovornica pravic živali in članica združenja Peta, s katerimi se redno udeležuje demonstracij proti uporabi krzna. Lani je gola pozirala v izložbenem oknu oblikovalke Stelle McCartney, da bi tako opozorila ljudi na ubijanje zaradi živalskih kožuhov.