Emmanuelle Alt že več kot dve desetletji deluje v svetu modnega novinarstva. Foto: Vogue Paris
Emmanuelle Alt že več kot dve desetletji deluje v svetu modnega novinarstva. Foto: Vogue Paris

Altova, ki že več kot desetletje dela za omenjeno revijo, doslej je bila urednica mode, velja za osebo, ki je bila v ozadju nekaterih najodmevnejših "editorialov" revije. Danes 43-letna modna novinarka se je Vogueu pridružila konec leta 2000, še pred Roitfeldovo, potem ko jo je k reviji povabil Jonathan Newhouse, vodja korporacije Conde Nast International, pod katere okriljem deluje "modna biblija". Predtem je Altova delala tudi za Elle in druge modne publikacije.

"Velika čast in veselje"
Nova odgovorna urednica francoske različice Voguea je povedala: "To je zame velika čast, pa tudi veliko veselje, saj bom vodila Vogue Paris, ki ga poznam zelo dobro. Poskušala bom razviti izjemen potencial revije, saj bom sodelovala z zelo nadarjeno ekipo."

Roitfeldova je pariški Vogue zapustila sredi decembra lani, potem ko je bila urednica revije nekaj manj kot desetletja. 56-letna nekdanja manekenka je veljala za domnevno naslednico Anne Wintour pri ameriškem Vogueu, šušljalo pa se je tudi, da bo v prihodnosti sodelovala s Tomom Fordom, s katerim sta bila ustvarjalni tandem že pri Gucciju.