Johnny je prvi moški zvezdnik, ki mu bo CFDA podelil nagrado modna ikona leta. Foto: EPA
Johnny je prvi moški zvezdnik, ki mu bo CFDA podelil nagrado modna ikona leta. Foto: EPA

Čeprav se priljubljeni igralec letos ni znašel med oskarjevimi nominiranci, bo Johhnyju namesto filmskega oskarja kmalu pripadel "modni oskar".

Depp bo junija namreč prejel eno izmed nagrad, ki jih vsako leto podeljuje ameriško združenje modnih oblikovalcev (CFDA), prijelo pa se jih je tudi ime "modni oskarji".

Modna oblikovalka Diane von Furstenberg, ki je predsednica CFDA-ja, je objavila seznam zmagovalcev in nominirancev v posameznih modnih kategorijah. Eno najprestižnejših nagrad bo zaradi osebnega in eklektičnega modnega sloga prejel Johnny Depp, ki bo tako prevzel naziv modna ikona leta iz rok lanske zmagovalke Lady Gaga.

Igralec se lahko naslova dvojno veseli, saj se bo vpisal v zgodovino podelitve modnih nagrad ameriškega združenja modnih oblikovalcev (ta bo letos potekala 50.), kot prvi moški, ki je prejel naziv modna ikona leta.

"Na uradnih sprejemih, na premierah in ob kakršnem koli pojavljanju v javnosti Johnny vedno deluje, kot da je pravkar prišel z modne steze," so pri CFDA-ju pojasnili odločitev, da nagrada modna ikona leta roma v roke hollywoodskemu igralcu.

Nagrado za življenjsko delo bo prejel ameriški modni oblikovalec Tommy Hilfiger, drugi zmagovalci pa bodo znani 4. junija. Slovesna podelitev kipcev bo potekala v New Yorku, skozi prireditev pa bo krmaril komik Seth Meyers.