Zvezde  na rdeči preprogi so lahko navdih za marsikaj. Foto: EPA
Zvezde na rdeči preprogi so lahko navdih za marsikaj. Foto: EPA
Cannes slovi po petičnih gostih. Foto: Reuters

Če želite tudi vi ujeti delček te razkošnosti, se morate začeti zgledovati po francoskih zelo izbrano oblečenih damah, ki prihajajo na francosko riviero na poletni oddih.

Zlate in bronaste barve
Za začetek si omislite zlate odtenke ličil, ki bodo naredili vašo kožo bolj sijočo, oči bolj zapeljive in ustnice bolj mamljive. Pri tem pazite le, da z nanosom zlate barve ne boste pretiravale. Poleti je vroče in nikomur se ne boste zdele privlačne, ko se bo poleg vašega potu po obrazu cedila tudi barva. Mnogi proizvajalci že ponujajo pudre, ki so namenjeni prav za poletne mesece, saj so lažji in pustijo koži dihati.

Poudarite oči
Zapoved riviere so tudi temno namazane in poudarjene oči, vendar se temni odtenki poleti ne obnesejo najbolje. Zato kot alternativo lahko izberete kremne svetleče barve, ki se odlično podajo na zagorelo polt. Popolnost pa boste dosegle z maskarami, ki povečujejo volumen trepalnic.

Pomembna je celota
Ne pozabite, da je pomembna celota, zato morate poskrbeti tudi za nohte, pa za modne dodatke, ki morajo biti poletju primerni, a hkrati elegantni. Tudi pri nohtih bo poleti prevladovala zlata barva, ki pa mora biti nežna. Seveda je tu še pričeska, ki je lahko malce neurejena. Poletje zapoveduje neukročene lase, kjer jih je nekaj spetih v rep, preostali pa svobodno padajo na ramena.