Del Toro je eden najbolj hvaljenih igralcev svoje generacije - delo manekena pa mu ni tuje, saj se je preizkusil že v kampanji za švedskega oblačilnega giganta H & M. Foto: Michel Comte za Campari
Del Toro je eden najbolj hvaljenih igralcev svoje generacije - delo manekena pa mu ni tuje, saj se je preizkusil že v kampanji za švedskega oblačilnega giganta H & M. Foto: Michel Comte za Campari
Družbo so igralcu delale lepotičke - da ne bi popolnoma prelomili Camparijev prepoznavni znak. Foto: Michel Comte za Campari

Camparijev koledar za leto 2011 so razkrili v Milanu ob 150. obletnici te slovite alkoholne znamke, poroča International Business Times.
Serija posnetkov z markantnim portoriškim igralcem je svojevrstna prelomnica, saj so pri Campariju po več kot desetletni tradiciji prvič posegli po moškem protagonistu - vloga Camparijevega modela je bila namreč tradicionalno rezervirana za nekatere najlepše ženske na svetu, vključno z Bondovim dekletom Olgo Kurylenko ter hollywoodskimi zvezdnicami Salmo Hayek, Evo Mendes in Jessico Albo.
Filmski pristop
Rdeča nit letošnjega Camparijevega koledarja je zgodba karizmatičnega poznavalca umetnosti (Del Toro). Ta prejme skrivnostno sporočilo, kar ga požene v fascinantno pustolovščino, da bi odkril pomen sporočila, zlomil mrežo trgovcev z ukradenimi umetninami in rešil lepo žensko.
Camparijeva 12. izdaja, imenovana The Red Affair (Rdeči posel/afera), je do koledarja ubrala edinstven pristop in navdih poiskala v moči filmov. Pozornost občinstva si tako trudi ujeti prek mikavne in intrigantne filmske zgodbe, povedane skozi serijo fotografij.
Strast in pristnost
In zakaj Benicio Del Toro? Po besedah Camparija igralec prinese strast in pristnost - pa naj si bo na fotografijo ali na film. Podobno kot Camparijeva rdeča pijača. "V čast mi je biti prvi Camparijev moški. Sem v dobri družbi z mojimi tremi 'amigami' s prejšnjih koledarjev, Jessico Albo, Salmo Hayek in Evo Mendes," je dejal zvezdnik filmov 21 gramov in Prekupčevalci.
Fotografije so delo mednarodno priznanega švicarskega modnega fotografa Michela Comta, ki je filmski občutek koledarja ustvaril z ujetjem akcije in trenutkov tako drame kot intimnosti.
Camparijev koledar postaja iz leta v leto eden od najbolj ikoničnih umetniških koldarjev na svetu (pridobil si je podoben status kot Pirellijev koledar). Koledar izdajo v omejenih 9.999 izvodih ter velja za pravi zbirateljski dragulj in nekakšen poklon ženski lepoti (no, tokrat moški karizmi) in vrhunskim fotografom.