Hlačne nogavice, ki so izzvale toliko posmeha. Foto: J Crew
Hlačne nogavice, ki so izzvale toliko posmeha. Foto: J Crew
Ženstveno ali 'za crknit smešno'? Foto: J Crew

Na prvi pogled je namreč videti, da ima manekenka na fotografiji na spletni strani podjetja precej gosto poraščene noge - ali pa je imel tisti, odgovoren za retuširanje, še posebej igriv dan.
A dejansko je to J Crewova najnovejša linija čipkastih hlačnih nogavic, ki so od daleč videti, kot da poustvarjajo videz zelo poraščenih, neobritih nog. Nogavice so sicer čipkastega vzorca bež barve, a oblika in tekstura vzorca ustvarja (najverjetneje) precej drugačen učinek od tistega, ki so si ga zamislili pri J Crewu.
Hlačne nogavice sicer nedvomno vzbujajo veliko pozornosti po spletu - a na žalost iz povsem napačnega vzroka.
Številni modni blogi so jih tako že posmehljivo raztrgali kot "za crknit smešne nove kosmate hlačne nogavice J Crewa". Na spletni strani nogavice sicer opisujejo kot "obvezno sestavino teksturnega miksa za to sezono". Prodajna cena je 22,50 dolarja.
Prvi hčerki v J Crewu
Leta 1983 v ZDA ustanovljeni J Crew se specializira za klasičen, "šolarski" videz pastelnih barv. Firma je v zadnjih letih vzbudila ogromno pozornosti. Da je oboževalka J Crewa, je priznala celo prva dama ZDA Michelle Obama in takoj za tem svoji hčerki oblekla v J Crewovi oblekici za soprogovo predsedniško inavguracijo.
Po Evropi se podjetje še ni razširilo, so pa, denimo, Britanci prek spleta navalili na njihove izdelke.