Ko ženska v režo vstavi zaročni prstan, modrček neha opozarjati na (iztekajočo se) biološko uro. Foto: Reuters
Ko ženska v režo vstavi zaročni prstan, modrček neha opozarjati na (iztekajočo se) biološko uro. Foto: Reuters

Poročni modrček, ki ga je svetu predstavila znana znamka spodnjega perila Triumph, je namenjen vsem tistim japonskim ženskam, ki še niso našle moškega svojih sanj, si pa želijo čim prej skočiti v zakonski jarem.

Na modrček je nameščena ura, ki ves čas tiktaka in tako opominja žensko, da se ji biološka ura izteka. Če ženska v posebno, temu namenjeno režo, vstavi zaročni prstan, ura neha tiktakati, modrček pa zaigra Mendelssohnovo Poročno koračnico.

Poleg tega je kot "obvezna dodatna oprema" modrčku dodan še pečat, s katerim Japonci tradicionalno zapečatijo poročne pogodbe in pa pisalo, s katerim se bosta ženin in nevesta podpisala pod poročno pogodbo.

Starostna meja za poroko se dviguje
Poročni modrček je bil zasnovan tudi zato, ker se na Japonskem v zadnjem času vse bolj zvišuje starostna meja, ko se ženska poroči - trenutno je ta meja v povprečju pri 28 letih, kar je izredno presenetljivo, glede na to, da je ženska na Japonskem še pred nekaj leti veljala za odpisano, če se ni poročila do 25. leta, poroča tiskovna agencija Reuters.

Kot je na predstavitvi modrčka, ki za zdaj še ne bo na prodaj, povedala tiskovna predstavnica podjetja Triumph na Japonskem, Keiko Masuda, bo izdelek ustrezal predvsem tistim (bolj drznim) ženskam, ki niso pripravljene tiho sedeti in čakati, kdaj se ji bo kdo približal oz. jo zaprosil.

T. K.