Ljubko Natalie že dolgo primerjajo z Audrey Hepburn. Foto: AP
Ljubko Natalie že dolgo primerjajo z Audrey Hepburn. Foto: AP
Audrey Hepburn v Zajtrku pri Tiffanyju
Nepozabna Audrey kot Holly Golightly.
Maria Šarapova na letošnjem US Opnu
Šarapova si je za večerne dvoboje letošnjega US Opna omislila kreacijo v slogu Hepburnove. Foto: EPA

25-letna oskarjevska nominiranka namreč krasi oktobrsko številko modne revije Harper's Bazaar, oblečena v zdaj že klasično črno toaleto, ki jo je v filmu Zajtrk pri Tiffanyju nosila zvezda zlate dobe Hollywooda Audrey Hepburn.

Smehljajoča Portmanova, ki jo pogosto imenujejo Hepburnova današnje dobe, pooseblja živahno Holly Golightly (lik Audrey Hepburn v Zajtrku pri Tiffanyju) z razkazovanjem hrbta obleke, ki so jo oblikovali pri Givenchyju.

Klasično elegantna kot Audrey
Okoli igralkinega vratu visijo biseri, njeni kostanjevi lasje, okrašeni s črnim trakom, pa so počesani v ekstravagantno pričesko v obliki panja, kot jih je nosila Golightlyjeva. "Res sem se nenadoma počutila zelo elegantno," je za revijo povedala Natalie. "Sicer se nihče ne more primerjati z Audrey Hepburn, a eleganca, ki jo je izžarevala, se je nekako prenesla na obleko, saj veste, tisti občutek."

Obleka, ena izmed treh različic, ki so jih sešili za film iz leta 1961, bo dražbena hiša Christie's prodala najvišjemu ponudniku 5. decembra v Londonu. Pričakujejo, da bodo zanjo iztržili tudi do 130.000 dolarjev. Izkupiček bo šel za dobrodelno organizacijo City of Joy, ki pomaga revnim v Indiji.

Kot ulita
Natalie Portman, ki smo jo na velikem platnu nazadnje videli v filmu V kot vroče maščevanje, sicer pa je igrala tudi v Bližnjih odnosih, Vojni zvezd in Leonu, je bila sprva zaskrbljena nad tem, da bo morala obleči kultno toaleto: "Bila sem tako živčna, da mi ne bo prav. Vsi so mi govorili, kako majhna je, in jaz nisem tip osebe, ki bi lahko stradala. Sem majhna, a nisem ravno prozorna."