Na programu International Fashion Weeka je tudi predstavitev kopalk slovenske znamke Nancy. Foto: Nancy Beachwear
Na programu International Fashion Weeka je tudi predstavitev kopalk slovenske znamke Nancy. Foto: Nancy Beachwear

Organizatorji so pojasnili, da imamo v Sloveniji izjemne modne talente, da pa je naša največja težava v majhnosti trga in v pomanjkanju priložnosti za prodor na tuje trge. Glavni cilj oziroma namen dogodka je zato ustvarjanje priložnosti.

Na obisku kupci iz tujine
Eden izmed organizatorjev International Fashion Weeka Joseph Rain s portala Fashion.si je na novinarski konferenci poudaril, da je glavni cilj dogodka ustvarjanje priložnosti za razvoj in prodor slovenske mode na tuje trge. Prvi slovenski mednarodni teden mode bodo namreč obiskali profesionalni kupci iz tujine, ki se bodo lahko dogovarjali o morebitni prodaji predstavljenih kolekcij zunaj slovenskih meja.

Program International Fashion Weeka si oglejte tukaj.
Na dogodku se bodo predstavili mladi oblikovalci z Visoke šole za dizajn v Ljubljani. Pri tem so se organizatorji povezali s projektom "LIFT by Perwoll", ki na Hrvaškem v sodelovanju s tednom mode "Dove Fashion.hr" in s zagrebškim sejmom mode Fashion.hr Industrija že nekaj let podpira mlade hrvaške modne talente.

Svojo novo kolekcijo "High as Kite" bo predstavila tudi Katja Kuhar, mlada oblikovalka z Naravoslovnotehniške fakultete, ki je lansko jesen s kolekcijo "Night Life" zmagala na natečaju "LIFT by Perwoll" na zagrebškem sejmu mode Fashion.hr Industrija.