Kate zadnje čase zbuja pozornost zaradi svojega razmerja s Petom Dohertyjem, vendar društva za boj proti mučenju živali bolj kot  njen spremljevalec moti njeno (domnevno) nošenje krzna. Foto: EPA
Kate zadnje čase zbuja pozornost zaradi svojega razmerja s Petom Dohertyjem, vendar društva za boj proti mučenju živali bolj kot njen spremljevalec moti njeno (domnevno) nošenje krzna. Foto: EPA
Kate Moss
V preteklosti je proti nošenju krzna nastopala gola v reklamah s sloganom raje gola kot v krznu. Kot kaže je desetletje kasneje ravno obratno in je Kate raje v krznu kot gola. Še posebej, če ji za to mastno plačajo. Foto: EPA

32-letno supermanekenko so prejšnji teden v New Yorku videli na neki dobrodelni prireditvi, kjer je nosila dlakast črn plašč, ki naj bi bil narejen iz živalske kože.

Kate, ki je pred leti gola pozirala v reklami proti krznu, so poslali pismo iz Svetovnega združenja za zaščito živali, v katerem jo pozivajo, naj ne nosi krzna. Pismo je podprlo tudi Kraljevo združenje za boj proti mučenju živali in Zveza za odpravo trgovine s krznom.

Očitno ne ve, kaj se v industriji krzna dogaja
Yvonne Taylor, predstavnica organizacije za zaščito živali Peta, v katere kampanji proti nošenju krzna je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja sodelovala Kate, je povedala, da so pri Peti prepričani, da "če bi Kate razumela, kaj se dogaja v industriji krzna, ga ne bi več nosila".

Kate nima moralnih načel!
Kate pa so kritizirali tudi zato, ker še vedno ostaja predstavnica modne hiše Burberry, ki uporablja pravo krzno, medtem ko je podpisala 50 milijonov funtov vredno pogodbo s podjetjem TopShop, ki krzna ne uporablja.

Predstavnica Pete je to pokomentirala z besedami, da "to kaže, da Kate nima nobenih etičnih načel in da je pripravljena sprejeti denar za kakršno koli delo".