Kolekcija oblačil naj bi bila na prodaj že naslednje leto, ciljna skupina pa so moški med 25. in 40. letom starosti. Foto: EPA
Kolekcija oblačil naj bi bila na prodaj že naslednje leto, ciljna skupina pa so moški med 25. in 40. letom starosti. Foto: EPA
Sylvester Stallone
Moda in umetnost - dve veliki ljubezni Stallona. Foto: EPA

64-letnik, ki je s svojim novim konjičkom presenetil mnoge, bo oblikoval za moške, v prvi kolekciji znamke Sly Inc. pa bodo na voljo hlače, majice, jakne, spodnje perilo ter drugi modni dodatki (ure, sončna očala, dišava, športne superge ...).

Stallone je za revijo Men's Week dejal, da z oblačenjem storimo prvi korak k oblikovanju osebnosti in da je moda nekaj, s čimer se je želel vedno ukvarjati: "Živel sem življenje, ki mi je omogočilo, da se naučim, kaj je pri oblačenju sprejemljivo in kaj ne. Mislim, da je prišel čas, da se preizkusim kot modni oblikovalec. Veliko pozornosti posvečam oblačenju. Ko se moški naučijo pravilno kombinirati oblačila, bodo začeli bolje skrbeti zase."

Rocky in Rambo navdihnila Sylvestra
Stallone, ki je v sedemdesetih zaslovel kot boksar Rocky, v osemdesetih pa kot vojak John Rambo, je dodal, da je navdih za ustavarjanje oblačil našel ravno pri teh dveh filmskih junakih: "Rocky je med drugim ljubezenska zgodba, medtem ko Rambo prikazuje drugo stran možatosti - on je samotar. Kolekcija bo tako vključevala oblačila za 'džentelmena' in upornika."

Moda in slikarstvo - dve veliki ljubezni
Ali bo tudi Sylvestrov novi hobi tako uspešen kot druga njegova velika ljubezen - slikarstvo? Igralec je namreč dokazal, da se vsakršen konjiček lahko spremeni v uspešen posel.

Stallone se s slikarstvom ukvarja že več kot 30 let, pred kratkim pa je v Švici imel svojo prvo razstavo slik, čigar cene dosegajo tudi vrednost 100.000 dolarjev. Na odprtju je Stallone izjavil: "Če čutite strast do nečesa kot jaz do slikarstva, potem lahko tudi gore premikate. Le verjeti morate vase!"