Scarlett je bila v prejšnji oglasni kampanji preveč neprepoznavna, so očitali modni kritiki. Foto:
Scarlett je bila v prejšnji oglasni kampanji preveč neprepoznavna, so očitali modni kritiki. Foto:
Scarlett Johansson v filmu Dekle z bisernim uhanom
Jacobsa je Scarlett navdušila v zgodovinski drami Dekle z bisernim uhanom.

Čutna 22-letnica je tokrat že drugič glavna zvezda Vuittonov oglasov, za svojo muzo pa jo je izbral prvi mož Vuittona, ameriški oblikovalec Marc Jacobs. Pri stylingu in fotografijah, na katerih bo predstavljala oblačila in modne dodatke za jesen in zimo 2007-2008, so upoštevali pripombe, ki so jih imeli modni kritiki na prvo Vuittonovo oglaševalsko kampanjo s Scarlett.

Navdih dve usodni ameriški blondinki
Glavni očitek takrat je bil, da je Scarlett na fotografijah neprepoznavna. "Tokrat ni dvoma, da gre za Scarlett," so zadovoljno povedali pri Vuittonu. Johanssonovo so tokrat "ovekovečili" kot nepozabni blondinki Marilyn Monroe in Grace Kelly, ki sta obe umrli premladi, okoliščine smrti obeh pa še danes nista poplnoma pojasnjeni.

Jacobs na zdravljenju v Arizoni
44-letni Jacobs, ki je na mesto glavnega oblikovalca prestižne znamke, ki je zaslovel z modnimi dodatki, prevzel leta 1997, je od 12. marca na kliniki za odvajanje v Arizoni. Jacobs, sicer odkriti homoseksualec, naj bi Scarlett naravnost oboževal, nova kolekcija pa naj bi bila tudi poklon njeni vlogi v filmu Dekle z bisernim uhanom.

Scarlett v zgodbi iz 17. stoletja
Filmsko zgodbo je navdihnila slika Dekle z bisernim uhanom, ki jo je Nizozemec Johannes Vermeer naslikal med letoma 1665 in 1675. Ob Scarlett so v filmu, ki je bil posnet po istoimenskem romanu Tracy Chevalier, zaigrali Colin Firth, Tom Wilkinson in Cillian Murphy.