Veliki finale - ob verzu Vse je prestiž so na oder prišle vse manekenke. Foto: RTV SLO
Veliki finale - ob verzu Vse je prestiž so na oder prišle vse manekenke. Foto: RTV SLO
Iris Mulej
Nekdanji obrak linije Cheek by Lisca, mis Slovenije 2006 Iris Mulej, je imela tudi podporo svojega dragega, športnega novinarja Jureta Zorčiča. Foto: RTV SLO
Nuša Derenda
V črno-sivi kombinaciji se je Nuša izvrstno vklopila v Liscin modni šov. Foto: RTV SLO
Modna revija Lisce

Tako skrivnosten in pospremljen z zelenimi laserji je bil uvod v modno revijo spodnjega perila in kopalk za pomlad in poletje 2008, ki ga je v Unionski dvorani Grand Hotela Union predstavilo naše podjetje Lisca.

To je bil zares večer glamurja, večernih oblek in popolnih frizur, na katerem si je slovenska družabna smetana delila poljubčke in prijazno klepetala, preden je zasedla stole ob modni stezi. No, obiskovalcev je bilo že kar preveč, saj so si nekateri izhode manekenk morali ogledati kar stoje. Še dobro, da prireditev ni bila razvlečena, saj je trajala slabo uro.

Za pomembne udeležba obvezna
Med obiskovalci, ki so si vzeli čas in prišli na modni večer, smo opazili veliko znanih obrazov - od ministra za gospodarstvo Andreja Vizjaka, zakoncev Pergar, glasbenika Frenka Nove, zapeljive Petre Slapar, ki je prišla pod roko s svojim Robertom, pa do šarmantnega Andreja Šifrerja, fotografa Aleša Bravničarja, nekdanjega spremljevalca Iris Mulej, Tomija Zoroje, in njene zdajšnje ljubezni Jureta Zorčiča, ki je sedel z ramo ob rami z Barbro Drnač, "vremenarke" Danice Lovenjak, poslovneža Erazma Pintarja in nekaterih lepotičk, ki so se z veseljem nastavljale sedmi sili. Dogodek je pritegnil zavidljivo veliko novinarjev in fotografov.

Ženstveno perilo z razkošjem čipk in vezenin
S polurno zamudo so rdečo modno stezo zasedle manekenke in gledalci so imeli kaj videti. V Liscino perilo in kopalke - predstavili so linijo Lisca Fashion, glamurozno Lisca Selection in trendovsko perilo Cheek by Lisca, katerega prepoznavni obraz je Sanja Grohar, so bila oblečena nekatera najbolj priznana imena slovenske lepote: Iris Mulej, Tjaša Kokalj, Sabina Remar, Katarina Jurkovič, Irina Osypenko, Kaja Rožič, Sanja Grohar in še nekatere druge.

Liscini oblikovalci so si za poletne dni zamislili močne tone - od živo rdeče, turkizne, zelene in rožnate, a tudi bele in kremne odtenke. Za tiste najbolj drzne pa so na voljo tudi živalski vzorci ter imitacije usnja in zlata.

Ples, glasba in moda z roko v roki
Drzno kopalno modo so oblekli tudi plesalci sambe, še pred manekenkami pa so svoj nežni ples odplesale baletke, ki jim je sledila slovenska različica postavnih popklasičnih fantov iz zasedbe Il Divo, Eroica. Z močnimi glasovi in prepričljivo izvedbo španske pesmi so osupnili dvorano. Eroica pa ni bila edini glasbeni gost - na oder je v spremstvu dveh plesalcev prišla tudi že dolgo ne tako zapeljiva in dobro razpoložena Nuša Derenda.

"Vse je prestiž!"
Ob zvokih njene pesmi Vse je prestiž so manekenke samozavestno predstavljale perilo s črno-zlatim vezenjem in satenom z ravno pravšnjo mero prosojnosti. Manjkali niso niti volančki, naborki, trakovi, zanimiva prevezovanja in svetleči kristalčki, ki bodo - to z gotovostjo trdim - burili domišljijo marsi katerega moškega.

A. P.

Modna revija Lisce