Švedski nogometni as, ki trenutno nosi dres kluba West Ham United, velja za enega najboljših igralcev v angleški ligi in enega najbolj zaželenih samcev na Otoku. Leta 2006 pa je svoje izklesano telo pokazal tudi v oglasih za spodnje perilo znamke Calvin Klein. Foto:
Švedski nogometni as, ki trenutno nosi dres kluba West Ham United, velja za enega najboljših igralcev v angleški ligi in enega najbolj zaželenih samcev na Otoku. Leta 2006 pa je svoje izklesano telo pokazal tudi v oglasih za spodnje perilo znamke Calvin Klein. Foto:

Slavni, mladi, lepi in predvsem seksi zvezdniki - igralci, pevci, športniki ... - posodijo obraz in telo znamki CK ravno zato, ker so - slavni, mladi in lepi in predvsem seksi.

Začelo se je v 80. s 15-letno Brooke Shields in znamenitim stavkom: "Veste, kaj je med mano in mojimi calvinkami? Čisto nič!" Trenutno pa kavbojke Calvina Kleina prodajata obraz in telo igralke Kate Bosworth.

Oglejte si nekaj privlačnih slavnih obrazov in teles z različnih področij popularne kulture, ki so v zadnjih dveh desetletjih krasili oglase Calvina Kleina.

Alenka Klun

Dolgo preden je postala igralka, je bila Brooke Shields manekenka. Že v otroških letih je nastopala v tv-oglasih, leta 1980 pa je, stara komaj 14 let, postala najmlajši model na naslovnici revije Vogue. Pri 15 je postala obraz kampanje za kavbojke Calvin Klein, ki so sprožile plaz obtožb o otroški pornografiji, saj je Brooke v tv-oglasu izrekla znameniti stavek: Veste, kaj je med mano in mojimi calvinkami? Čisto nič!
Tudi danes 30-letni igralec Edward Furlong je dejaven že od otroških let. Proslavil se je že s prvo filmsko vlogo: upodobil je Johna Connorja v Terminatorju 2, v odraslosti pa je občinstvo prepričal z vlogo Daniela Vinyarda v Generaciji X. In tudi vodilne pri oglaševanju za CK, ki so ga povabili k sodelovanju.
Jo prepoznate? Deklica na sliki ni nihče drug kot Mischa Barton, danes 22-letna igralka, najbolj znana po vlogi v najstniški nadaljevanki OC. Kariero je začela kot otroška manekenka, nastopila je tudi v oglasih za otroško linijo Calvina Kleina.
Julia Stiles, z igranjem se ukvarja že od 11. leta, je vrhunec slave doživela pri 18 letih, ko je ob Heathu Ledgerju odigrala glavno vlogo v najstniški komediji 10 razlogov, zakaj te sovražim. Kmalu je prišla (donosna) oglaševalska pogodba s Calvin Klein Jeans.
Stereotipni fant z ameriškega srednjega zahoda, atletsko grajeni Chris Klein, je zaslovel z vlogo Oza v Ameriški piti. Nekaj časa (in dolgo pred Tomom Cruisom) pa je bil zaročen tudi s Katie Holmes. Svoj obraz je posodil kolekciji očal Calvina Kleina.
Zombie, Zombie, Zombie ... je sredi 90. let odmevalo iz zvočnikov. To je bil vrhunec slave irske skupine The Cranberries, ki je prinesla pogodbo s Calvinom Kleinom njihovi pevki Dolores.
Razvpita newyorška raperka Foxy Brown je svoje čare pokazala v malce bolj oprijeti različici kavbojk CK.
Verjetno najslavnejša in najbolje plačana trebušna plesalka na svetu, kolumbijska popzvezda Shakira, v malce bolj drzni podobi iz obdobja, ko je bila še rdečelaska.
Donosna pogodba je premamila tudi dvakratno oskarjevko Hilary Swank, ki je za CK odvrgla tančice in pokazala svojo športno postavo.
Trenutno je obraz oglaševalske kampanje CK Jeans svetlolasa in suhljata igralka Kate Bosworth, znana tudi kot nekdanja spremljevalka britanskega lepotca Orlanda Blooma.
In (ne)nazadnje še Freddie Ljungberg v drugi različici oglasa za spodnje perilo Calvina Kleina. Ob začetku kampanje je nogometaš povedal, da je tudi sam modni navdušenec in mu je bilo poziranje za CK v čast in veselje.