Poletnim 'petam' dodate le pajkice in že ste pripravljene za jesen. Foto: EPA
Poletnim 'petam' dodate le pajkice in že ste pripravljene za jesen. Foto: EPA

Čeprav si nekateri letos še niso privoščili oddiha na morju ali kje drugje in do jeseni manjkata še dobra dva meseca, oblikovalci že pridno snujejo in udejanjajo svoje ideje za jesen. Kot kaže, pa le ne bo treba zamenjati garderobe, veliko stvari iz kolekcij za jesen verjetno že imate v svojih omarah. Ključ je v kombinacijah, piše Imogen Fox v Guardianu.

O poletni plažni modi smo že pisali. Kakšne kopalke so letos "in", lahko preberete tukaj.

Če imate v omari čipke, ki jih po navadi kombinirate s poletnimi krili za romantični izgled, boste to jeseni kombinirali z bolj grobimi "vojaškimi" jaknami. Jesen bo namreč v duhu kombinacij grobo/nežno.

Prav vam bodo prišle tudi kratke hlače
Od poletne garderobe pa vam bodo prav prišle tudi kratke hlače. Le da jih jeseni ne boste nosile v kombinaciji z lahkotnimi topi in sandali, ampak boste spodaj nadele debelejše pajkice (v sivi in naravnih odtenkih, pravijo strokovnjaki), na noge pa gležnarje.

Prav pa vam bodo prišle tudi dolge poletne obleke v vsej svoji živahnosti. Marc Jacobs tem v jesenski kolekciji dodaja širok pas in jopico. Jesenski hit pa bodo ponči. Če ga še nimate v omari, nič hudega - tudi jakne, ki bodo le visele na vaših ramenih (ne da bi si nadeli rokave), bodo v redu.

Glede na modne zapovedi Prade pa vam bodo še kako prav prišli tudi poletno odprti salonarji. Kako? Le pajkice iz vseh vrst materialov je treba dodati.