Foto:
Foto:
Spomladi oblecite jakno,  če hočete biti

Evropski modni oblikovalci so prejšnji teden v New Yorku prikazali novo pomladno kolekcijo, na kateri smo lahko videli široka oblačila, jakne z velikimi žepi, v katere moramo potisniti roke.

Take jakne so prikazali v kolekcijah Chloé in Chanel, Stella McCartney je predstavila razkošna oblačila, Balenciaga pa je predstavil hlače za jadranje v zlati barvi.

Drugi modni oblikovalci pa so se bolj posvetili detajlom na oblačilih. Tako so gumbi prešiti z blagom, blago pa je nagubano in okrašeno s trakovi iz svile.

Poleg tega poudarjajo, da bodo spomladi na nogah kraljevale espadrile.

Po mnenju večine oblikovalcev pa bodo največji hit pomladi jakne. Moške jakne, oprijete jakne, zvončaste jakne, jakne, jakne in jakne. Poleg jaken bodo kraljevale črte. Tako na oblačilih, pasovih, čevljih, skratka povsod.

Oblačila bodo ukrojena tako, da bo pas veliko višje, kot je trenutno moderno. Tako naj bi bile ženske obleke ukrojene tako, da bo pas le malo nižje od prsi. Tako naj bi poudarili prav slednje, medtem ko bi trebuh zakrili. Takšna oblačila so po mnenju nekaterih veliko bolj seksi.