Tudi Stella se, tako kot njena pokojna mati Linda, močno zavzema za pravice živali. Foto: EPA
Tudi Stella se, tako kot njena pokojna mati Linda, močno zavzema za pravice živali. Foto: EPA
Second Life
Second Life je internetni svet, ki je nastal leta 2003. Foto: Reuters

Stella se je združila z organizacijo PETA (People for the Ethical Treatment of Animals - Ljudje za etično obravnavo živali) v prvem virtualnem protestu proti nošenju živalskega krzna, ki bo od 12. julija potekal na novem otoku, imenovanem Svet Stelle McCartney/PETA, ki je oblikovan kot angleško podeželje s hišicami v drevesih, z mizami za piknik in s stojnico Linde McCartney, pokojne mame oblikovalke, z vegetarijanskimi burgerji.

Poleg tega, da bodo obiskovalci lahko darovali denar PETI, bodo prejeli darilno vrečko z modnimi dodatki, ki nasprotujejo nošenju krzna. Tako naj bi pomagali prenašati sporočilo proti nošenju živalskega krzna med okoli sedmimi milijoni uporabnikov Second Lifea.

Gostje bodo povabljeni k oblikovanju novega gesla za PETO, ki naj bi nadomestil slavno "raje bi bila gola, kot nosila krzno". Hči nekdanjega Beatla Paula McCartneyja je ob tem povedala, da je treba imeti tudi pri resnih stvareh včasih nekoliko humorja. Najboljši trije slogani bodo nagrajeni, nagrade pa bodo vključevale tudi dve karti za predstavitev pomladno/poletne kolekcije oktobra v Parizu.

Stella je s svojim nasprotovanjem nošenju živalskega krzna marca letos v modni industriji izzvala val ogorčenja, saj je prodaja krzna po svetu dosegla 965 milijonov dolarjev, v reklamnih kampanjah pa krzno nosita slavni Kate Moss in Kiera Knightley. Vendar pa je bila Stella vedno ponosna, da v svojih kolekcijah nikoli ni uporabljala krzna. "V mnogih pogledih je ta industrija zares grda in plitka", je o modni industriji povedala oblikovalka. Še posebej je napadla Jean-Paula Gautierja, Juliena McDonalda in Alexandra McQueena, ker še vedno uporabljajo krzno v svojih kolekcijah.