Pogled na belo-zlate trenirke britanskih olimpijcev. Foto: EPA
Pogled na belo-zlate trenirke britanskih olimpijcev. Foto: EPA
Mimohod ekipe 'Team Great Britain'. Foto: EPA

Kot poroča Daily Mail, so številni napačno usmerjali svojo jezo zaradi trenirk na ugledno modno oblikovalko, češ da je bila britanska ekipa zaradi uradnih oprav videti kot "gruča Elvisovih oponašalcev".
McCartneyjeva, ki je res oblikovala uniforme britanske olimpijske odprave, je bila prisiljena zanikati, da stoji tudi za trenirkami, ki jih je izdelala konfekcijska veriga Next.
Next oblačila zagovarja z utemeljitvijo, da dizajn odseva "šport, moč in mladostno svežino". Povedali so, da so dotične barve izbrali prav zato, da bi britanska ekipa "izstopala".
Naj spomnimo: v petek zvečer so Britanci z zastavonošo Chrisom Hoyem na čelu paradirali okoli olimpijskega stadiona v belih suknjičih z zlatimi ovratniki in zlato podlogo, podobo pa so dopolnjevale bele dokolenke.

Pogrom 'tviterašev'
Dizajn se je res kar precej ločil od večine drugih držav, ki so se odločile za bolj umirjeno oziroma formalnejšo različico (Slovenija s svojo neuspelo jabolčno zeleno-modro-belo-sivo kombinacijo izvzeta).
Britanske trenirke so tudi na Twitterju sprožile pravi pogrom. "Stello McCartney bi morali zaradi teh pozlačenih trenirk poslati v londonski Tower, da bi ji oči izkljuvali krokarji," je tvitnil nekdo. Spet drugi pa: "Britanske uniforme naj bi oblikovala Stella McCartney? 'Oblikovala' je pretirana beseda ... bolj gre za državni udar na angleško eleganco." Nekdanji britanski nogometaš Neil Mann pa: "In zdaj prihaja britanska ekipa, ki jo vodi Sir Chris Hoy, nosijo pa tip oprave, ki bi jo razkazoval Ali G."

Tabor McCartneyjeve je naglo zanikal, da bi za kreacijami stala hčerka Paula McCartneyja. "Hvala za podporo! Da pojasnimo, Stella je za britansko ekipo oblikovala drese, opravo za podelitve in olimpijsko vas, ne pa tudi oblek za olimpijsko slovesnost," so "tvitnili" na uradni strani oblikovalke.