Krasile so naslovnice mnogih revij. Claudia Shiffer je bila na več kot 900 naslovnicah. Foto:
Krasile so naslovnice mnogih revij. Claudia Shiffer je bila na več kot 900 naslovnicah. Foto:

Lepota jih je ponesla v svet mode in slavnih, s svojimi idealnimi postavami so zaslužile milijone. Zdaj so starejše, zrelejše in na določen način še lepše. Mogoče se več ne pojavljajo toliko na naslovnicah znanih revij, so pa še vedno uspešne.

Kaj počnejo nekdanje supermanekenke, ki jih kljub temu da niso več stalnica na modnih brveh, še nismo pozabili? Poglejmo nekatere od njih: Elle Macpherson, Niki Taylor, Jerry Hall, Lindo Evangelista, Rachel Hunter, Iman, Paulino Porizkova, Rebecco Romijn, Naomi Campbell, Cindy Crawford in Claudio Shiffer.

A. M.

Dekle iz naslovnic Niki Taylor je zaslovela pri rosnih 15 letih. Zdaj skupaj z manekenom Tysonom Beckfordom vodita resničnostni šov Make Me a Supermodel, v prevodu Pomagaj mi postati supermenekenka.
Tyra Banks je gostiteljica kar dveh resničnostnih šovov: The Tyra Banks Show in America's Next Top Model. Na leto s projekti zasluži okrog 18 milijonov ameriškoh dolarjev. Pred časom je v javnosti ostro napadla ljudi, ki so se norčevali iz njene postave, ko so jo fotografi ujeli v kopalkah.
V poslovne vode (v lasti ima kozmetično podjetje) se je usmerila tudi manekenka Iman. Z rockerjem Davidom Bowijem imata enega otroka (še enega ima iz prejšnjega zakona s Spencerjem Haywoodom).
Po pogostem menjavanju pričesk in barv za lase znana Linda Evangelista se od leta 2006, ko je prvič postala mama, redko pojavlja v javnosti. Svoj čas raje posveča družini.
Pred kratkim znova poročena Rebecca Romijn pa se je podala v igralske vode. Vlogo ima v nanizanki Grda račka (Ugly Betty).
Čeprav ne hodi več toliko po modnih brveh, Naomi Campbell še vedno polni strani časopisov (predvsem rumenih). Njene muhe so jo že večkrat spravile v težave, zdaj dviga prah z izborom intimnega spremljevalca. To naj bi bil sam venezuelski predsednik Hugo Chavez.
Lani je lepotica Cindy Crawford naznanila, da bo začela oblikovati opremo za dom. Po propadlem zakonu s šarmantnim Richardom Gerom se je ustalila z Random Gerberjem, s katerim imata dva otroka. Pri 40 letih je na Maxim Magazinovem seznamu 100 najbolj seksi ljudi na svetu zasedla 26. mesto.
Največ pozornosti so ji mediji namenjali v 90. letih. Svetlolasa Claudia Shiffer slovi kot supermanekenka z največ naslovnimi fotografijami. Krasila je več kot 900 naslovnic. Zdaj v Londonu živi mirno družinsko življenje z možem, filmskim producentom Matthewom Vaughnom, in njunima dvema otrokoma.
Še en zakon med manekenko in rockerjem, ki se je izkazal za neuspešnega: Rachel Hunter in Rod Stewart sta se ločila lani, po 16 letih skupnega življenja. Po ločitvi se Rachel ni prepustila samopomilovanju, ampak je takoj začela svojo resničnostno oddajo Style with Rachel Hunter. Udeležila pa se je tudi domače različice turnirja Zvezde plešejo (Dancing With The Stars).
Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na Carlo Bruni, sedanjo zaročenko francoskega predsednika Nicolasa Sarkozya. Foto: EPA