Louboutinovi Pepelkini čeveljci bodo na voljo v le omejenem številu. Foto: Walt Disney Pictures
Louboutinovi Pepelkini čeveljci bodo na voljo v le omejenem številu. Foto: Walt Disney Pictures
Christian Louboutin
Rdeči podplati in zares visoke petke so Louboutinov zaščitni znak. Foto: EPA

Poročali smo, da bo Christian Louboutin, slavni oblikovalec prestižnih čevljev z visokimi petami, katerih zaščitni znak so rdeče obarvani podplati, združil moči z Disneyjem.

Slavna producentska družba Disney bo letos namreč na blu-rayu izdala slavno risanko Pepelka iz leta 1950, katere zgodba doživi vrhunec, ko princ po dolgem in brezupnem iskanju lastnice izgubljenega čeveljca končno le najde mladenko, ki se ji stekleni čeveljček prilega kot ulit.

12-centimetrske petke
Slavni oblikovalec je obljubil, da bo pravljične čeveljce svetu pokazal že poleti, zato da bodo jeseni lahko že pospremili v svet novo izdajo ene najbolj priljubljenih risank vseh časov - in obljubo je tudi držal, saj je v četrtek v Parizu že pokazal nove Pepelkine čeveljce. Krasijo jih kristalčki Swarovski in Louboutinovi značilni rdeči podplati, njihove lastnice pa se bodo mučile na vrtoglavih 12-centimetrskih petkah.

"Imam se za velikega srečneža, da sem lahko svojo pot prekrižal s Pepelkino, ki je prava ikona tako v pravljičnem svetu kot v svetu čevljev," je ob tej priložnosti še enkrat poudaril Louboutin.

Navdih našli pri Disneyjevih princesah
To pa ni prvič, da je bila pravljica bratov Grimm uporabljena kot modni navdih - pred nekaj leti se je z lastno interpretacijo Pepelkinih steklenih čeveljcev pohvalila tudi blagovna znamka Maison Martin Margiela, novembra pa bo slavni britanski Harrods v svojo božično trgovsko ponudbo dodal nove podobe oblek, ki so jih nosile Disneyjeve princese, pod njih pa se bodo podpisali modni oblikovalci, kot so Valentino, Elie Saab, Versace in Oscar de la Renta.