Sessilee Lopez je znana ameriška manekenka. Foto: EPA
Sessilee Lopez je znana ameriška manekenka. Foto: EPA

O manekenstvu sanjarijo številna dekleta po svetu in čeprav nekateri menijo, da je ta posel sanjski, je po besedah Janice Celeste vse prej kot to.

Mati znane manekenke Sessilee Lopez pravi, da njena hči ni imela težav, a trdi, da je videla, česa slabega so dekleta v manekenstvu deležna. V upanju, da bo pomagala manekenkam in njihovim staršem, je Janice napisala knjigo Making a Supermodel: A Parents' Guide, v kateri deli nasvete staršem manekenk.

"Videla sem, kaj vse dekleta počnejo, da bi shujšala. K sreči moja Sessilee ni imela težav. Videla sem dekle, ki je namočilo vato v pomarančni sok in to pogoltnilo, da ne bi bila lačno. Pozneje se je izkazalo, da je zbolela za anoreksijo," eno izmed izkušenj opisuje Celestova.

Janice je v knjigi napisala tudi, da agencije ne poskrbijo najbolje za dekleta, sploh za tista, ki so na začetku svoje manekenske poti: "Stanovanja so zelo majhna, v eni sobi je tudi po šest pogradov, dekleta pa si delijo vse preostale prostore. Za dekleta sicer skrbi nadzornica, ki pa je običajno približno iste starosti kot one. Priporočam vam, da ne dovolite, da vaša hči v takšnem stanovanju živi dolgo časa. Vaša hči potrebuje starševski nadzor!"