Torbe so postale pomemben modni dodatek tudi za moške. Na sliki je model z ročno torbo. Foto: EPA
Torbe so postale pomemben modni dodatek tudi za moške. Na sliki je model z ročno torbo. Foto: EPA
Model na sliki ima sodobno različico kovčka. Foto: EPA

Torbe kot modni dodatek so (bile) predvsem domena žensk. Vendar v zadnjih nekaj letih tudi moški posvečajo čedalje več časa izbiri prave torbe.

V preteklosti so moški uporabljali predvsem kovčke, ki so modni še dandanes. Poleg tega obstaja še nekaj drugih vrst torb, ki jih moški uporabljajo ob različnih priložnostih.

Poleg robustnih kovčkov, ki so predvsem domena poslovnega sveta, so danes najpogosteje nošene še torbe, ki so jih v preteklosti nosili predvsem sli. Te so po navadi platnene in se jih nosi na rami. Primerne so ob vsakodnevnih opravilih, najbolj pa se ujemajo z malce bolj prefinjenimi vsakodnevnimi oblačili, na primer z džinsom.
Razen teh so zelo priljubljene tudi t. i. ročne torbe, ki jih uporabljajo pretežno poslovneži na kratkih, nekajdnevnih potovanjih. Večinoma so narejene iz usnja, zato se najbolje ujemajo z opravami za prosti čas.

Zadnje čase so priljubljene t. i. torbe za kamero, ki se nosijo okrog ramen. Primerne so predvsem za turiste, priljubljene pa so tudi pri mladih, ker so zelo praktične in ker jih lahko nosite ob skorajda vsaki opravi.
Naslednja možnost so torbe, ki so jih v preteklosti nosili predvsem raznašalci časopisov. Te so podobne "torbam za kamero", vendar so v primerjavi z njimi še bolj podolgovate in zato primerne za tiste (mlajše) moške, ki želite slog kombinirati s prostornostjo. Popularizirali so jih predvsem študentje, zato se najbolj ujemajo z vsakodnevnimi športno-elegantnimi oblačili.