Beth Ditto ni le oblikovala oblačila za Evans, temveč se je preizkusila tudi v vlogi manekenke. Foto: Evans
Beth Ditto ni le oblikovala oblačila za Evans, temveč se je preizkusila tudi v vlogi manekenke. Foto: Evans

Pevka, ki velja za pravo modno ikono, bo znova sodelovala z britanskim proizvajalcem oblačil za ženske močnejše postave Evans. Predstavnica podjetja je dejala, da je lanskoletna Bethina kolekcija doživela tako velik uspeh, da so se odločili za ponovno sodelovanje z Beth, ki razume, da tudi debeluške želijo imeti moderna in zanimiva oblačila.

Kratka in drzna Bethina oblačila
Ta bi si po Bethinih besedah ženske z večjo konfekcijsko številko morale same izdelati, če jih ne najdejo v trgovini. "Ne razumem žensk, ki govorijo, da jih je moda razočarala. Kos oblačila ne more govoriti in vam tako ne more reči, da ga ne smete obleči. Ženske iz sebe naredijo žrtve," je dejala Beth, ki kljub svojim odvečnim kilogramom obleče kratka oblačila in pri tem ne upošteva mnenja drugih, ali je to primerno njeni postavi ali ne.

Pevka, ki si že leta sama izdeluje oblačila, je dejala, da se veseli ponovnega sodelovanja z Evansom: "Pred desetimi leti sem živela v Arkansasu, kjer sem zaostajala deset let za modo, a mi je mama pokazala, kako lahko sama ustvarim modna oblačila."

Tudi novo kolekcijo oblačil, ki bodo na voljo v velikostih od 44 naprej, bo zaznamoval močan vpliv 80. in 40. let z zanimivimi oblikovalskimi rešitvami in kosi, ki jih je mogoče kombinirati med sabo.