Vaš obraz naj bo nevpadljivo našminkan. Foto: EPA
Vaš obraz naj bo nevpadljivo našminkan. Foto: EPA
Ženski obraz
Šminke temnih barv niso moderne. Foto: EPA

Edina barva, ki letos ne sme manjkati v vaši kolekciji senčil in lepotil, je rdečkasta, videti morate biti, kot da ste se pravkar vrnile s sprehoda v naravi. Navdih naj vam bo pravljica o Sneguljčici, ki je imela obraz bel kot sneg in lica rdeča kot kri.

Pozabite na oranžne in oker tone. Izberite nežno rožnato barvo, barvo lososa ali breskev, ne spreglejte niti roza barve vrtnic in fuksij. Pri tem ni pomembno, ali ste bledolične ali je vaša polt temnejša. Nato nanesite le še črno maskaro in brezbarvni lipglos in vaš dnevni izgled bo idealen.

Nevpadljivo - to naj bo najpomembnejša beseda, ko boste letos razmišljale o ličilih. Da pa bi bile videti nenaličene ... to niti ni tako enostavno. Najpomembnejše je, da izberete pravo podlago, ki se bo idealno prilegala vašemu naravnemu odtenku kože. Če ne mislite poudariti ustnic, lahko oči diskretno poudarite s črno obrobo.

Roza, roza, roza ...
Senčila naj ne bodo "dolgočasnih" barv. Letos lahko uporabljate vse odtenke bele, rumene in roza barve, ki pristajajo modrim in zelenim očem. In ne pozabite - letos so ostanki maskare na trepalnicah prepovedani, "zakon" pa so urejene, lepo zavihane in dolge trepalnice. Tudi ustnice naj bodo videti čim bolj naravno.

Zvečer šminka z bleščicami
Seveda, ne odvrzite svoje najljubše živordeče šminke, a potem ustnice prevlecite še z brezbarvnim lipglosom ali vazelinom. Zvečer lahko ustnice namažete tudi s šminko z bleščicami. Pri tem pa ne pretiravajte.