Veliko pozornost namenite barvni usklajenosti. Foto: EPA
Veliko pozornost namenite barvni usklajenosti. Foto: EPA
Vsem modnim smernicam res ni treba slediti. Foto: EPA
Modna revija
Zelo pomembno je, da so vaše obleke primernih barv, sicer vas lahko postarajo. Foto: EPA
Poskrbite, da vaša pričeska ne bo staromodna ali neurejena. Foto: EPA

Sledi deset hudih modnih napak, za katere je najbolje, da se jim izognete v velikem loku, sicer se lahko kaj kmalu znajdete v modnem zaporu.

Napačna barva oblek
Da bi izgledali kar se da najbolje, nosite obleke v barvah, ki se najbolje podajajo k vaši polti. Zaradi napačnih barv bo vaša koža izgledala bledikasta, gube in gubice pa bodo bolj opazne. Prave barve pa vas bodo pomladile, izgledali boste bolj živahni in zdravi.

Uporaba preveč ličil
Zaradi preveč ličil bodo gube videti globlje, izgledali pa boste tudi bolj strogi. Čez dan nosite svetlejša ličila, zvečer so lahko temnejša. Če ne znate nanašati ličil, je najbolje, da se posvetujete s strokovnjakom.

Nošenje premajhnih oblačil
Pretesna oblačila in oblačila, ki ne ustrezajo vašemu tipu telesa, vas bodo naredila debelejše. Kupujte oblačila, ki ustrezajo vam in ne drugim!

Okrušen lak za nohte
Lak za nohte naj bi vaše nohte polepšal, okrušen lak pa je znak slabe nege.

Staromodna pričeska ali neurejeni lasje
Vaša pričeska naredi prvi vtis. Glede na vašo pričesko bodo ljudje sklepali kakšno izobrazbo imate, kakšen status imate, koliko ste stari ... Seveda je lahko prvi vtis napačen, da pa se to ne zgodi tudi vam, je najbolje, da redno obiskujete svojega frizerja.

Zanemarjeni čevlji ali napačni čevlji za vašo obleko
Skrbite za svoje čevlje, saj dopolnjujejo vaš izgled.

Opazen narastek
Če barvate svoje lase, poskrbite da jih redno.

Nedrčki in naramnice, ki se jih vidi pod obleko
Če nosite majice brez rokavov, poskrbite da nosite tudi nedrček brez naramnic. Prav tako nikakor ne smete nositi pretesnih nedrčkov ali nedrčkov, ki nimajo dobre podpore.

Napačna barva nogavic
Uskladite barvo nogavic z barvo čevljev, hlač oziroma krila.

Nošenje neprimernih oblek
Poskrbite, da na delavnem mestu ne boste nosili preveč vpadljivih oblačil (razen, če to zares ni potrebno), ne nosite (pre)kratkih kril, majic oziroma bluz brez rokavov, preglobokih izrezov, visokih pet, preveč nakita, usnjenih kril ali hlač ali česar koli kar se blešči.

Če niste prepričani o izbiri svoji oblačil in čevljev, je najbolje, da za mnenje vprašate strokovnjaka ali prijatelja, ki mu zaupate.