Valentino je zadovoljen, da bo praznoval v Rimu. Foto: EPA
Valentino je zadovoljen, da bo praznoval v Rimu. Foto: EPA
Valentino in Liz Hurley

V italijanski prestolnici zato 6. julija pričakujejo veliko lepotic, ki prisegajo na Valentinove kreacije, to so Claudia Schiffer, Elle Macpherson, Gwyneth Paltrow, Meryl Streep in Anna Wintour. "Praznovanje tako pomembnega dogodka v edinem mestu, kjer se počutim zares doma, me dela srečnega," je povedal 74-letni Valentino, ki se je kot Valentino Clemente Ludovico Garavani rodil v mestu Voghera v Lombardiji.

Za začetek razstava, za konec dišava
Tridnevno praznovanje bo zares v veličastno. 6. julija bodo v Rimu odprli veliko pregledno razstavo Valentinovih kreacij, na kateri bo na ogled približno tristo oblačil iz vseh obdobij Valentinovega ustvarjanja. Razstava bo gostovala v prenovljenem muzeju Ara Pacis. Naslednji dan si bo približno tisoč gostov ogledalo modno revijo Valentinovih kreacij. To bo po 16 letih Valentinova prva modna revija v Rimu, saj Italijan svoje zamisli že toliko časa predstavlja v Parizu. Zvečer bodo povabljenci smuknili v najboljša oblačila - veliko bo tistih z Valentinovim podpisom - ter se zavrteli na gala plesu v rimski Villi Borghese. Za tretji, zadnji dan Valentino pripravlja predstavitev novega parfuma, ki se bo imenoval Rock 'n' Rose Couture, nato pa bo rajanja počasi konec.

Valentino gre tudi na Sundance
Valentino, katerega zaščitna barva je že dolgo rdeča, je pred dnevi poudaril, da se praznovanja izredno veseli, saj zadnje mesece dela brez predaha. V Italiji se veliko ugiba tudi o prihodnosti njegove modne hiše. Valentino se bodo poklonili tudi na filmskem festivali Sundance, saj Matt Tyrnauer, novinar revije Vanity Fair, o Italijanu piše knjigo in snema dokumentarec.