Italijan je podprl zamisel o spletni trgovini, ki je v ZDA in Kanadi zaživela 1. avgusta. Foto: EPA
Italijan je podprl zamisel o spletni trgovini, ki je v ZDA in Kanadi zaživela 1. avgusta. Foto: EPA
Valentina imajo zelo rade tudi zvezdnice. Foto: EPA

Italijanska modna hiša se je povezala z verigo veleblagovnic višjega cenovnega razreda Neiman Marcus.

Ti so poskrbeli za Valentinovo spletno trgovino, ki bo sprva "odprta" le za Valentinove privržence iz ZDA in Kanade. "E-trgovina je najboljša pot, da Valentino postane dostopnejši," je pojasnil Graziano de Boni, predsednik Valentinove izpostave v ZDA. Kupci bodo lahko naročili Valentinove kreacije za jesen in zimo 2006-2007, oblačila, ki so del linij Valentino Roma in Valentino RED, ter vse modne dodatke.

Neiman Marcus je podobne spletne trgovine pripravil tudi za nekatere druge modne hiše, med katerimi so Salvatore Ferragamo, Baccarat, St. John, Zegna in Michael Kors. Pri Neiman Marcusu pravijo: "Tudi ljudje, ki imajo radi drage blagovne znamke, gredo na splet in pričakujejo, da bodo našli njihovo spletno trgovino. Brez tega tako rekoč ne gre več."

Oblačil je tudi Jackie O.
Danes 74-letni Valentino je prvo modno revijo pripravil leta 1962 in modni svet je toplo sprejel novega kolega. Italijan, ki je med drugim oblikoval belo poročno obleko Jacqueline Kennedy, v kateri je rekla da Aristotlu Onassisu, je pred kratkim izjavil, da se še ne namerava upokojiti, in pridno ustvarja naprej.