Živalskih kož modna oblikovalka pri svojih kreacijah ni uporabljala že prej. Foto: EPA
Živalskih kož modna oblikovalka pri svojih kreacijah ni uporabljala že prej. Foto: EPA

Zvezdnica je s tem sledila stopinjam drugih modnih hiš, kot sta denimo Chanel in Vivienne Westwood.

Beckhamova sicer nikoli ni uporabljala živalskega krzna, vseeno pa njena obljuba pomeni, da od jeseni 2019 njena oblačila in modni dodatki, narejeni iz aligatorjeve, kačje in kuščarjeve kože, več ne bodo v prodaji.

"Victoria Beckham bo v vseh kolekcijah od jesen/zima 2019 nehala uporabljati eksotične živalske kože. Znamka pa že sicer nikoli ni uporabljala živalskih kož – tako pri oblačilih kot pri modnih dodatkih – in je že lani potrdila, da bo tako tudi ostalo," so pojasnili njeni predstavniki.

Njeno odločitev so pozdravile številne organizacije, med njimi tudi PETA, ki se močno trudi, da bi uporabo kačjih kož prepovedala v celotni modni industriji. "Za vsako krokodiljo, aligatorjevo, kačjo ali kuščarjevo torbico oziroma parom čevljev se skriva nasilna smrt," je razložila direktorica britanske PETE Elisa Allen.

"Odločitev Victorie Beckham, da v svojih oblačilih več ne bo uporabljala eksotičnih živalskih kož, bo številnim živalim prikrajšala trpljenje," je še dodala.

Letošnji londonski teden mode je že pred vrati, lani pa je bil to prvi veliki modni dogodek, ki je bil popolnoma brez krzna – organizatorji so takrat namreč sporočili, da nobeden izmed 80 modnih oblikovalcev, ki so sodelovali, ne bo uporabil tega materiala, še poroča CNN.