Gisele Bundchen je že nekaj let eden najbolj prepoznavnih obrazov Victoria's Secret. Foto: EPA
Gisele Bundchen je že nekaj let eden najbolj prepoznavnih obrazov Victoria's Secret. Foto: EPA
Lepotice, ki so nosile razstavljene kose spodnjega perila Victoria's Secret. Foto: EPA

Proizvajalec spodnjega perila Victoria's Secret je razstavo "Ten Years of Sexy" pripravil ob desetletnici modne hiše.

V luksuznem trgovskem središču si lahko obiskovalci ogledajo nekatere najbolj prodajane kose perila v kratki, a izredno uspešni zgodovini Victoria's Secret. Hlačke in modrčki iz čipke, svile in satena so v preteklosti na modnih revijah poleg Gisele nosile najlepše in najbolj iskane manekenke: Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Heidi Klum, Tyra Banks, Stephanie Seymour in druge.

Razstava je razdeljena v tri tematske sklope, ki sovpadajo s posameznimi kolekcijami Victoria's Secret. Ne manjka niti modna pista, ki skupaj z vizualnimi efekti pričara atmosfero pravega modnega dogodka.

V zadnjem desetletju je žensko spodnje perilo prav po zaslugi Victoria's Secret doživelo pravo malo revolucijo. Modna hiša je postala nekakšen sinonim za zapeljivo perilo, svoje so prispevale tudi provokativne reklame in modne revije, na katerih se vedno pojavljajo tisti hip najbolj vroča dekleta.

Najpomembnejše tržišče Victoria's Secret so prav ZDA, v zadnjem času pa poleg perila in kopalk ustvarjajo tudi kolekcije oblačil, čevljev in modnih dodatkov.