V spornem oglasu nastopa najbolje plačana manekenka na svetu. Foto: EPA
V spornem oglasu nastopa najbolje plačana manekenka na svetu. Foto: EPA

Za negodovanje vladnih predstavnikov in predvsem bork za enakopravnost žensk je poskrbelo nekaj televizijskih oglasov, v katerih skuša Gisele po nekaj storjenih "zakonskih prekrških" - možu je razbila avtomobil, zapravila ves denar na kreditnih karticah in celo povabila svojo mater, da pride živet z njima - moža pomiriti z zapeljivim spodnjim perilom znamke Hope. Na koncu vsakega oglasa se pokaže tudi slogan kampanje, ki se glasi Brazilka si - izkoristi svoj šarm!

"Kampanja promovira napačen stereotip o ženski kot seksualnemu objektu moža, kar zapostavlja velike prednosti, ki smo jih dosegle. Oglas med drugim diskriminira ženske. Promocijski oglasi sporočajo, da se z zapeljivostjo in čutnostjo lahko omili vsakogar," so v svojem poročilu zapisale vladne predstavnice iz Ženskega brazilskega sekretariata, ki zahtevajo, da se oglas umakne z malih zaslonov.

Zakaj bi želeli žaliti svoje potrošnike?
Medtem ko so borke za žensko enakopravnost in nekateri politiki oglase vzeli zelo resno, direktorica kampanje spodnjega perila pravi, da niso imeli nikakršnih slabih namer.

Pri znamki Hope so želeli le pokazati, da je čutnost brazilskih žensk najboljše "orodje" pri sporočanju slabih novic: "Vse situacije v kampanji so le šale na račun vsakodnevnega življenja ... Nikakor se ne bi smele jemati kot podcenjujoče do žensk. To bi bilo absurdno, če upoštevate, da naše podjetje živi od žensk. Seveda nikoli ne bi naredili nečesa, kar bi žalilo naš ciljni trg."