Lily Cole in Magnus Carlsen, zaščitna obraza G-Starja. Foto: G-Star
Lily Cole in Magnus Carlsen, zaščitna obraza G-Starja. Foto: G-Star

Norvežan že od leta 2010 zastopa barve modnega podjetja G-Star Raw, svoje delo pa očitno tako dobro opravlja, da so se pri oblačilnem gigantu odločili, da mu podelijo glavno moško vlogo pri najnovejši kampanji za pomlad/poletje.

23-letnemu postavnemu Magnusu ob strani stoji ena najbolj iskanih manekenk, 26-letna Britanka Lily Cole, ki je tudi okoljska aktivistka in dobrodelnica. Lily je na ženskem prestolu zamenjala igralko Liv Tyler.

"Nekonvencionalni možgani in lepota, Magnus Carlsen in Lily Cole sta odličen par, prav tako pa super odgovarjata naši novi kolekciji," so zapisali pri S-Starju.

To je druga modna kampanja za šahovskega Brada Pitta, ki mu v medijih rečejo tudi šahovski Mozart in šahovski Justin Bieber. Navdih za kampanjo so našli v šahu.

Carlsen je edini poklicni šahist s stalnim menedžerjem in vsekakor edini, ki se je kadar koli znašel na spisku najbolj privlačnih moških na svetu - med to druščino najrazličnejših pevcev in igralcev ga je leta 2013 uvrstila revija Cosmopolitan.

V svoji domovini je velika zvezda, saj je že pri 13 letih postal šahovski velemojster, od julija 2011 pa je na čelu lestvice Mednarodne šahovske zveze. Novembra lani je premagal šahovsko legendo in petkratnega svetovnega prvaka Indijca Višvanathana Ananda in tako slavil svoj prvi naslov.