Kate je s svojo poročno podobo le potrdila, da je na dobri poti, da postane modna ikona. Foto: EPA
Kate je s svojo poročno podobo le potrdila, da je na dobri poti, da postane modna ikona. Foto: EPA
Parfum
Začetnik znamke Illuminum je Michael Boadi, ki je bil pred časom stilist Naomi Campbell in Kate Moss. Foto: Illuminum

Medijsko zanimanje za mladoporočenca z britanskega dvora ne pojenja. Najnovejša novica je ta, da se bo par po uradnem obisku Kanade julija tri dni zadržal tudi v ameriški zvezni državi Kalifornija, v kateri ju bo sprejel tudi slavni "Terminator" Arnold Schwarzenegger.

To bo Williamov prvi uradni obisk ZDA, Kate pa bo sploh prvič stopila na ameriška tla. Podrobnejši urnik njune ameriške pustolovščine še ni znan, znano pa je, katere kraje bosta obiskala pred tem, torej v Kanadi, kamor bosta priletela 30. junija. V enem tednu bosta videla Ottawo, Otok princa Edwarda, Alberto in odšla celo na Arktiko.

Cvetovi bele gardenije
Modne navdušenke, ki so bile očarane nad Katino poročno obleko, ki jo je izdelala Sarah Burton iz modne hiše Alexander McQueen, pa zanima predvsem nekaj, česar na fotografijah in videoposnetkih niso mogle videti - kakšno dišavo si je izbrala za "dan d". Tudi to je prišlo na dan - nova vojvodinja Cambriška je "stavila" na dišavo White Gardenia Petals iz majhne britanske modne hiše Illuminum. Dišava je sestavljena iz vonjev kokosa, gardenije, ylang ylanga, jasmina in jantarja.

Modna hiša je parfum opisala kot "vazo belih rož, ki se gibljejo v lahnem vetrcu pri odprtem oknu". "Gardenije dajo pridih klasike, jantar pa s tradicijo še bolj poudari vonj belega cvetja," so zapisali. Za stekleničko je treba odšteti nekaj manj kot 80 evrov, kar ni pravzaprav nič kaj "kraljevska" cena, ampak dosegljiva marsikateremu ženskemu žepu.

In množice žensk prav zato niso ovinkarile, ampak so takoj po objavi proizvajalca parfuma planile na njihovo spletno stran. Zaloge so jim v hipu pošle, trenutno pa je treba na čakalni listi za stekleničko White Gardenia Petals čakati dva tedna. "Naročila prihajajo iz več deset držav, največ zanimanja pa je v ZDA. Zdi se mi očarljivo, da je kraljevska poroka navdušila toliko različnih ljudi," je dejal predstavnik podjetja Illuminum Michael Donovan.

Od glave do pet
Mediji so modni poročni slog Kate Middleton sicer razdelali do potankosti - obleka in čevlji so bili delo modne hiše Alexander McQueen, pričesko sta ji uredila James Pryce in Richard Ward, nosila je diamantne uhane znamke Robinson Pelham in diamantno Cartierjevo krono, ki ji jo je posodila kraljica Elizabeta. Naličila se je sama, nohte pa si je nalakirala z nežno rožnatim lakom Allure, ki stane osem funtov.