Foto:
Foto:
Tudi pevci countryja prisegajo na ozke kavbojke.

In množice preostalih rockerjev, ki jih je v zadnjih desetletjih modna industrija pustila na cedilu. Svoj priljubljeni model hlač so tako v času hiphopa in prevelikih, vrečastih, spodnjice razkazujočih hlač, lahko z veliko sreče našli samo na ženskih oddelkih trgovin.

Mick Jagger nikoli ne bi nosil trenirke. Rocker mršavih nog je prava ikona moškosti v oprijetih pajkicah. Tudi David Bowie je rad poudarjal svoje mednožno premoženje. A čisto zares je ozke rockerske kavbojke ustoličil Iggy Pop.

In po nekaj letih so čisto vsi modeli kavbojk, ki poudarjajo moško mednožje, izginili s polic trgovin. Z vse večjo priljubljenostjo hiphopa so le še zaliti pevci countryja z imeni, kot sta Garth in Clint, nosili testise stiskajoče wranglerice (južnjaško obliko kontracepcije?).

Potem pa je prišlo novo tisočletje. Današnji trg končno sledi smernicam "ženskih moških", novi moškosti, ki se vrača k rockerskemu slogu 70. in 80. let. Oboževalci ozkih kavbojk pa še vedno nimajo dosti izbire. Lahko si pomagajo z nakupovanjem na ženskih oddelkih blagovnic, a pravi videz, ki poudarja bolestno tanke noge in navdaja nedolžne opazovalce s sumom na anoreksijo ali vsaj odvisnost od heroina, je izjemno težko doseči.

Pri izdelovalcu džinsa A.P.C. so prvi opazili trend. Njihova nova linija ozkih kavbojk za moške ponuja hlače, ki niso ne previsoke ne prenizke, hlačnice so v obliki korenčka in seveda v barvah spranega džinsa. Tudi Rogan ponuja podoben model, ki pa ne bi zadovoljil pravih rockerjev. Švedsko podjetje Nudie ponuja model Super Slim Kim, to so zelo nizke hlače z zelo ozkimi hlačnicami.

Nikjer pa ni sledu o najbolj znanih proizvajalcih: Diesel, Henry Lehr in G-Star še vedno ne ustrezajo ljubiteljem rocka in poudarjanja moškosti. Večina se jih za zdaj še vedno zateka na ženske oddelke trgovin, a zagotovo tudi njih čaka svetlejša prihodnost.