Poročne obleke so vedno v središču pozornosti. Foto: MMC RTV SLO
Poročne obleke so vedno v središču pozornosti. Foto: MMC RTV SLO
Poročni sejem
Nenavadna poročna torta. Foto: MMC RTV SLO
Modna revija poročnih oblek

Na tovrstnih prireditvah razstavljavci ponujajo vse za popolno poroko, na svoj račun pa pridejo tudi maturantje in maturantke, saj razstavljajo tudi obleke za takšne priložnosti.

Sicer pa smo izvedeli, da neveste še vedno najraje izbirajo klasične, večinoma telirane obleke iz svile, šifona, priljubljen material je tudi čipka. Večinoma se neveste odločajo za različne odtenke bele barve - od barve šampanjca do popolnoma bleščeče bele, tiste bolj drzne pa posegajo tudi po manj klasičnih barvah in krojih. Tudi pri moških je podobno - veliko jih še vedno posega po klasiki, nekateri pa se odločajo za popolno belino oz. popolno črnino, kar za obleke ženinov, kot smo izvedeli, do zdaj ni bilo v navadi.

Kaj pa čevlji?
Kot nam je razložila Martina Čižman, modna oblikovalka, mora nevesta, ko izbira čevlje najbolj paziti na to, da so udobni in da se skladajo z obleko. Zato svetuje, naj nevesta najprej izbere obleko, nato pa še čevlje, saj lahko čevlje v salonih tudi pobarvajo, da je odtenek obleke in čevljev popolnoma enak. Sicer pa pravi, da priporoča zaprte čevlje (peta ni pomembna - če se ženska v visokih petah ne počuti dobro, lahko najde tudi takšne z minimalno peto), saj ti izražajo eleganco.

Medeni tedni na Bori Bori, poroka na Mauritiusu
Seveda pa morata ženin in nevesta poleg oblek poskrbeti tudi za številne druge podrobnosti - za prstane, pa poročno torto, poročno potovanje ipd. Na sejmu smo med drugim izvedeli, da se vse več ljudi odloča za poroko v eksotičnih krajih, npr. na Mauritiusu, ki menda postaja raj za mladoporočence, na medene tedne pa se mladoporočenci najpogosteje odpravijo tudi na Boro Boro, Tajsko ... Zanimalo nas je tudi, koliko morata mladoporočenca za medene tedne odšteti: "Za sedem dni na Bori Bori v hotelu s štirimi zvezdicami je treba odšteti okoli 1.200 evrov po osebi," smo izvedeli na eni izmed stojnic.

V spodnjih videih si poglejte, kaj je pomembno pri izbiri nevestinih čevljev, kako izbrati pravo poročno torto in kakšne so modne smernice za moške poročne obleke.

K. T./T. K.

Na kaj mora biti nevesta pozorna, ko kupuje čevlje?

Tudi moški segajo po neklasičnih oblekah

Kakšni so trendi pri poročnih tortah?

Modna revija poročnih oblek