Elettra je mlajša, kot je bila njena mama, ko je začela delati za Lancôme. Foto: EPA
Elettra je mlajša, kot je bila njena mama, ko je začela delati za Lancôme. Foto: EPA
Isabella Rossellini
Isabella se je filmskim gledalcem verjetno najbolj vtisnila v spomin z vlogo v filmu Modri žamet. Foto: EPA

54-letna manekenka in igralka Isabella Rossellini, hčerka dveh filmskih legend, Švedinje Ingrid Bergman in Italijana Roberta Rossellinija, je bila obraz Lancôma dolga leta.

Isabellina pot fotomodela se je začela že pred Lancômom, pomembna prelomnica pa je bila
naslovnica revije Vogue, za katero jo je slikal fotograf Bruce Weber. Nato je prišel Lancôme - leta 1982 je Rossellinijeva v Evropi zamenjala manekenko Carol Alt in ostala pri Lancomu do leta 1992.

Pri 40 je bila prestara
Ko je bila stara 40 let, so jo odpustili s kratkim pojasnilom, da je pač prestara, Isabella pa je bila takrat zelo prizadeta. Leta 1995 je nato predstavila svojo kozmetično linijo Isabella Rossellini's Manifesto. Ko je Isabella izvedela, da je njena 23-letna hči podpisala pogodbo za Lancôme, je povedala: "Zdi se mi, kot da bi spet srečala starega prijatelja."

Ima Elettra še 17 let časa za Lancôme?
Elettra je v svet manekenstva stopila pred tremi leti, ko je začela delati za modno hišo Abercrombie & Fitch. Isabella je bila z Elettrinim očetom Jonathanom Wiedemannom poročena med letoma 1983 in 1986. Za Lancôme so po Isabelli in pred Elettro delale tudi Uma Thurman, Drew Barrymore in Španka Ines Sastre.