Modrček wonderbra bo vsekakor privabil številne poglede. Foto:
Modrček wonderbra bo vsekakor privabil številne poglede. Foto:
Modrček je pomemben del ženske obleke, zato pazljivo pri izbiri.
Čeprav se perila ne vidi, je vseeno enako pomembno kot obleka, izpod katere se skriva.
Izbira modrčkov je velika, treba ga je le prilagoditi velikosti in obliki prsi. Foto: EPA

Lahko imate prečudovito obleko, super čevlje, vendar če spodnje perilo ne odgovarja obliki ali velikosti vaših prsi, lahko celoten vtis popolnoma pokvari.

Naramnice na napačnem mestu, prevelike ali premajhne košarice modrčka lahko vašega telesa niti malo ne naredijo seksi. Še posebej v kombinaciji z večernimi toaletami, oblekami, ki se zavežejo okoli vratu, tistimi, ki odkrivajo hrbet ali celo v kombinaciji s prozornimi materiali. Najti primerno in hkrati lepo perilo je včasih težavno delo.

Če ste pri izbiri pazljivi, so lahko prsi in zadnjica videti čvrstejši, hkrati pa vse stoji na svojem mestu. Čeprav se perila ne vidi, je vseeno enako pomembno kot obleka, izpod katere se skriva.

Za velike
Če imate večje prsi in ne morete nositi obleke s tankimi naramnicami brez modrčka, bodo lepe naramnice vašega seksimodrčka popolne za vaš slog. Perilo bo pritegnilo zapeljive poglede, prav v tem segmentu pa so oblikovalci perila razvili vso svoje modno kraljestvo. Pomembno je, da izberete seksimodrček z ne preveč globokimi košaricami, izbira materiala in barve pa je povsem prepuščena vašemu okusu in slogu.

Hruškasta oblika
V večini trgovin se lahko kupi odlično oblikovane modrčke za hruškast tip prsi vseh barv in materialov. Pomembno je, do so naramnice debele in dovolj čvrste, da bi lahko dvignile prsi. Košarice morajo biti globoke, da gredo vanje cele prsi in tako lepo oblikujejo linijo. Pri tem se naramnic ne sme videti, strokovnjaki pa priporočajo V-izrez majice ali bluze.

Oblika jabolka
Če je obseg vašega prsnega koša večji od 90 centimetrov in so vaše prsi oblike jabolka, potrebujete modrček, ki bo trdno držal prsi, saj ni nič bolj nerodnega, kot če si ženska vsakih pet minut vleče modrček navzgor. Najboljši modrci so tisti s široko elastiko, skoraj topi, ki so primerni za vse velikosti, dajejo pa popolno obliko.

Kontrola oblike
Obstaja veliko trikov, ki naše telo lepo oblikujejo, tudi ko imamo oblečena oprijeta oblačila. Takšen primer so hlačne nogavice, ojačane v zgornjem delu in oblikovane tako, da zravnajo trebušček, dvignejo zadnjico in zravnajo vsako neravnino na stegnih.

Ko se vse vidi
Če ste se odločile kupiti obleko prozornega materiala ali dele oblačil v barvi kože, je najbolje kupiti čim bolj enostavno spodnje perilo, mora biti skoraj neopazno na telesu, oblika modrca in hlačk pa naj bo pravilna, brez neravnin, da ne bi odvračale pogleda z obleke.

Trakci
Če nosite majico ali obleko, ki bi jo lahko uničilo vidno spodnje perilo, obstaja rešitev tudi za to. V trgovinah lahko kupite trakove, ki omogočajo, da obleka stoji na mestu in ne odkriva preveč. Tu so še košarice, ki se samo nalepijo na prsi, tako da lahko brez težav nosite kreacijo, ki popolnoma odkriva hrbet ali ramena.

Če bi rade imel večje
Kateri modrček bi izbrale, da bi vizualno povečale prsi, je odvisno od izreza in vaše obleke. Če je izrez plitek, je najbolje, da izberete modrček s plitvo košarico z ravnim zgornjim robom, ki močno dvigne prsi. Za bolj izpostavljen in odprt dekolte izberite wonderbra ali kateri koli drug push-up-modrček, zaradi katerega moški ne bodo mogli odvrniti pogleda od vaših prsi.