Ste že našle pravi model kavbojk zase, od katerega se ne želite ločiti nikoli in nikdar? Foto: EPA
Ste že našle pravi model kavbojk zase, od katerega se ne želite ločiti nikoli in nikdar? Foto: EPA

Seveda, govorimo o kavbojkah, tistih idealnih in udobnih, ki jih ženske tako težko najdejo. Vsaka pozna tisti trenutek, ko so se najljubše strgale ali doživele kakšen drug usoden "udarec". Nato se začne naporno iskanje po trgovinah, ki pogosto dolge tedne ali celo mesece ne obrodi sadov.

Kot je pokazala britanska raziskava, dve tretjini žensk še nikoli ni našlo pravih kavbojk zase, tretjina pa ima pravo fobijo pred iskanjem novih. Moški takšnih težav nimajo: le tretjina jih pravi, da stežka najdejo model zase, vsak šesti pa jih ne mara kupovati.

Udobje ali slog? Modni kroj ali klasika?
Petina Britank bi dala več kot 100 evrov za idealen kroj kavbojk, potem ko jih le najdejo, pa jih kar 80 odstotkov žensk nosi, vse dokler ne razpadejo. Raziskava kaže tudi, da so ženske trikrat bolj dovzetne za modne smernice kot moški in bodo prej kot oni iskale kavbojke, ki so v modi, ne le tiste, ki so primerne za njihovo postavo.

Tako je, na primer, z oprijetimi "skinny" kavbojkami, ki so v modi že nekaj let, a teh nikakor ni lahko izbrati, saj morajo slediti liniji telesa, biti raztegljive in tudi udobne. In nikakor niso primerne za vsako postavo (beri: rezervirane samo za vitke!).

Raziskava, v kateri je sodelovalo 1.752 kupcev, je razkrila tudi, da bi kar 55 odstotkov žensk postavilo udobje pred slog in izbralo kavbojke z več elastana. Moški pa prisegajo na kavbojke uveljavljenih znamk iz dobrih materialov.