Du.Ri z manekenkami, oblečenimi v njene kreacije. Foto: www.newyorkmetro.com
Du.Ri z manekenkami, oblečenimi v njene kreacije. Foto: www.newyorkmetro.com


Rod Keenan, Du.Ri Čung and Thom Browne
Du.Ri se giblje v visokih krogih - povabljena je bila tudi na zabavo v hišo oblikovalke Vere Wang. Foto: www.newyorkmetro.com

32-letna Du.Ri je obiskovala prestižno šolo Parson's School of Design, nato pa se šest let kalila pri zdaj že pokojnem ameriškem oblikovalcu Geoffreyju Beeneu.

Ko je menila, da se je naučila dovolj, je zakorakala na samostojno pot. Dogovorila se je s svojimi korejskimi starši, da so ji delovno sobo uredili kar v pralnici.

Pogreša ustvarjalni mir
Tam je ustvarjala štiri leta in danes, ko ima prostore v središču Manhattna, se nostalgično spominja tistih dni: "Ko sem bila še neznana, je bilo kreirati precej lažje, saj sem takrat imela mir in čas za rast. Zdaj pa me stranke in modni strokovnjaki ves čas sprašujejo, kakšne načrte imam, in me prosijo, naj jim zaupam svoje oblikovalske zamisli. Jaz pa jim vedno znova odgovarjam, da nimam svojega prepoznavnega sloga."

Čeprav njeni uspehi rastejo, še vedno sama dela vse, od skiciranja, rezanja in šivanja. "Vsako obleko, ki predstavim, gre obvezno skozi moje roke," pravi.

Navdušuje vse po vrsti
Modni strokovnjaki so nad njenimi kreacijami navdušeni. Stan Herman, predsednik Sveta ameriških modnih delavcev, je Du.Ri dal zanimivo oznako: "Je kot mala šivilja iz pravljice, ki sključeno sedi za šivalnim strojem in ustvarja eno čarobno obleko za drugo, ter z njimi očara vse premožne in slavne ljudi."