Dolge rokavice bodo popestrile letošnjo zimo. Foto: EPA
Dolge rokavice bodo popestrile letošnjo zimo. Foto: EPA
Rokavice so se iz modnih stez preselile tudi na ulico. Foto: EPA

Rokavice so zagotovo na vrhu najbolj zaželenih zimskih dodatkov. Čeprav je njihova prvotna naloga zaščita pred mrazom, so letos rokavice prava modna uspešnica.

Njihova kombinacija z drugimi deli zimske oprave vsekakor vpliva na celostno podobo. Modni oblikovalci za letošnjo zimsko sezono predlagajo dolge rokavice, čeprav so bile te še do pred kratkim namenjene za ekskluzivne večerne priložnosti. Zdaj so se prebile tudi na ulico.

Modna hiša Celine tako predlaga kožne rokavice, ki jih kombiniramo s kostimi oziroma srajcami s tričetrt rokavi, pri Givenchyju pa jih kombinirajo z belimi srajcami z zavihanimi rokavi. Za vsakdanje nošenje so uporabnejše dolge volnene rokavice, ki se prilegajo palerinam oziroma plaščem s kapuco, navdihnjenim z modo iz 60. let prejšnjega stoletja.

Če ste za bolj "odbito" poulično modo, potem vam strokovnjaki predlagajo rokavice z izrezom za konice prstov, ki so po navadi volnene. Zelo priljubljene so med dekleti, ki jih privlači t. i. "videz grunge", letos pa jih nosijo skupaj z zelo priljubljenimi parkami.